Ingezonden persbericht

De ZorgSites databank online

Zorg en Welzijn op internet bijeengebracht

WADDINXVEEN, 20030519 -- In de website van de ZorgMediatheek (www.zorgmediatheek.nl) vindt u vanaf heden een grote en groeiende databank met systematisch geordende zorgsites.

Een essentiele taak van een instelling als de ZorgMediatheek is het verzamelen, ordenen en netjes ontsluiten van informatie voor haar gebruikers. Dit doet de ZorgMediatheek bijvoorbeeld met boeken, rapporten, nota's, protocollen in de (extramurale) zorg. Hiervoor onderhoudt zij een eigen collectie van ruim 8.000 boeken, e.d., die organisaties met een gebruiksabonnement kunnen lenen.

Maar ook met informatie op het internet doet de ZorgMediatheek dit. In de website van de ZorgMediatheek (www.zorgmediatheek.nl) vindt u vanaf heden een grote databank met systematisch geordende zorgsites. Op dit moment bevat de databankt zo'n 1.000 links naar sites en informatiebronnen op het terrein van zorg en welzijn. De databank kan worden geraadpleegd door middel van een uitgebreide index en met behulp van een snelle zoekmachine.

De ZorgSites databank kan door iedereen worden geraadpleegd. Maar ook kan iedereen er een bijdrage aan leveren. Sites die nog niet zijn opgenomen kunnen gemakkelijk worden aangemeld en worden, na inspectie, opgenomen in de databank. Het doel van de ZorgSites databank is om het volledige terrein van "zorg en welzijn" af te dekken. Het aantal opgenomen links, op dit moment circa 1.000, wordt ook door de ZorgMediatheek verder uitgebreid.

Raadpleeg de ZorgSites databank op www.zorgmediatheek.nl (menu: ZorgSites)

De ZorgMediatheek
De ZorgMediatheek is een informatie- en documentatiecentrum voor de zorgsector. Zij levert verschillende diensten. De bibliotheekdiensten bieden zorginstellingen een mogelijkheid om tegen relatief geringe kosten over een zeer up-to-date bibliotheek voor alle medewerkers te beschikken. Met een abonnement kunnen alle medewerkers terecht om informatie op te (laten) zoeken, documenten te lenen, protocollen te raadplegen. De zorgnieuwsdiensten van de ZorgMediatheek maken het mogelijk om snel en accuraat op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de gehele zorg. Op dagelijkse of wekelijkse basis. Met e-mail nieuwsberichten of via een intranettoepassing. De webdiensten van de ZorgMediatheek helpen zorginstellingen in het ontwerp, de realisatie en de ontwikkeling van internet- en intranetdoelen.

++++
Voor redacties en verdere informatie:
ZorgMediatheek
0182-302480
info@zorgmediatheek.nl www.zorgmediatheek.nl
Gerrit Fieret