Docdata NV


Te verspreiden op 19 mei 2003
U.S. Eastern Standard Time 02.30h. U.K. 07.30h. Continental Time 08.30h.

P E R S B E R I C H T

DOCdata N.V. maakt de volgende besluiten door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bekend.

In de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van DOCdata N.V., welke is gehouden op vrijdag 16 mei 2003, is de heer E.F. van Veen benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van DOCdata N.V. voor een nieuwe termijn. Met het oog op de uitdrukkelijke wens van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders om het aantal commissarissen terug te brengen van vier naar drie personen, is de heer P.M.E.M. van der Grinten vervroegd afgetreden als lid van de Raad van Commissarissen van DOCdata N.V.

De directie van DOCdata N.V. wil de heer Van der Grinten zeer hartelijk danken voor zijn grote inzet en toewijding gedurende de vele jaren dat hij deel uitmaakte van de Raad van Commissarissen van DOCdata.

In de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is voorts besloten tot statutenwijziging, waarbij de nominale waarde van de aandelen DOCdata N.V. zal worden verhoogd van E 0,10 per aandeel naar E 1,00 per aandeel.

De machtiging aan de directie van DOCdata N.V. tot de inkoop van gewone aandelen en tot de uitgifte van gewone aandelen is niet verleend.


1. DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.
2. DOCdata E-commerce Fulfillment houdt zich bezig met fijnmazige logistiek en gepersonaliseerde distributie voor onder andere Internetwinkels, detailhandel ketens en hard- en software bedrijven, voornamelijk voor de Europese markt.
3. DOCdata Industrial Automation ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan.
Waalwijk, Nederland, 19 mei 2003 - DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie: DOCdata N.V.

M.F.P.M. Alting von Geusau

CEO
Tel. +31 416 631 100


---- --