LogicaCMG


Persbericht

AEGON kiest LogicaCMG als partner

AMSTELVEEN, 19 mei 2003 Het in Den Haag gevestigde AEGON Schade Bedrijven heeft een managed services overeenkomst voor drie jaar getekend met LogicaCMG. LogicaCMG wordt verantwoordelijk voor de projecten, het beheer en het onderhoud van het systeem Voorzorg van de verzekeringsmaatschappij.

Voorzorg is een geavanceerd informatiesysteem dat het complete proces van de zorg- en inkomensverzekeringen van AEGON ondersteunt, van offerte tot acceptatie en schadebehandeling. Het systeem en de ondersteuning van LogicaCMG dragen bij aan een nog betere dienstverlening aan klanten van AEGON.

Beide bedrijven zijn voor dit jaar een vast budget overeengekomen. LogicaCMG voert de projecten uit tegen fixed price , wat bijzonder is gezien de complexe technologie die wordt toegepast.

Om te bereiken dat de fixed price projecten binnen tijd en budget worden uitgevoerd, zullen LogicaCMG en AEGON daarnaast een traject starten dat de resultaten van softwareontwikkeling en de uitkomst voor de bedrijfsprocessen beter voorspelbaar en daardoor efficiënter maakt, het zogeheten CMM (Capability Maturity Model)-traject. Het beheer en onderhoud van het systeem Voorzorg verzorgt LogicaCMG op basis van een vaste prijs met daaraan gekoppeld bonus/malus-constructies.

Het systeem Voorzorg wordt alleen ingezet voor de zakelijke klanten van AEGON.

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van management en ICT-consultancy, systeemintegratie en outsourcing. Met bovendien een uitgebreide expertise in draadloze datacommunicatie ondersteunt LogicaCMG klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft circa 21.000 medewerkers in dienst, kantoren in 34 landen en bijna 40 jaar ervaring in ICT-dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE:LOG; AEX: LOG).

Meer informatie is beschikbaar via www.logicacmg.com.

Over AEGON

AEGON Schade Bedrijven maakt deel uit van AEGON Nederland N.V. De business unit is gevestigd in Den Haag en is gespecialiseerd in schade-, zorg- en inkomensverzekeringen voor de zakelijke markt. AEGON Nederland N.V. maakt deel uit van de in Den Haag gevestigde AEGON Groep, het internationale verzekeringsconcern met belangen in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Hongarije en Canada. De groep behaalde in 2002 een omzet van ruim 31 miljard euro, waarvan 19% in Nederland werd gerealiseerd. Op de wereldranglijst van beursgenoteerde verzekeraars staat de AEGON Groep gemeten naar de belangrijkste indicatoren (winst, beurswaarde en balanstotaal) in de top-10.