Openbare Bibliotheek Oss

17 april 2003

Jip en Janneke-tentoonstelling in de Osse bieb

Van maandag 19 mei tot en met zondag 25 mei 2003 rondom de verjaardag van Annie M.G. Schmidt op 20 mei vieren wij de Annie M.G. Schmidt-week, en natuurlijk draait die in 2003 helemaal om Jip en Janneke. Want Jip en Janneke worden namelijk 50 jaar. In 1953 verschenen de eerste verhaaltjes rondom deze sympathieke buurkinderen.

In het kader hiervan hebben de jeugdbibliotheek van Oss en boekhandel Derijks beslag weten te leggen op een tentoonstelling over Jip en Janneke. De vijftig mooiste kleurenillustraties die Fiep Westendorp maakte van Jip en Janneke worden vanaf 20 mei 2003 tentoongesteld in de jeugdafdeling van de bibliotheek Oss (2e etage). Tijdens openingsuren zijn deze te bezichtigen.

Op woensdagmiddag 21 mei wordt deze tentoonstelling dan officieel geopend, niet door hoge heren in deftige pakken, maar door kinderen. Hiervoor zoeken wij 100 kinderen tot en met 7 jaar, 50 Jippen en 50 Jannekes, die ons hierbij willen helpen. Om 13.30 uur houden wij eerst een Jip en Janneke-picknick, om 14.00 uur lezen wij Jip en Janneke-verhalen voor en om 14.30 uur laten wij dan ballonnen op, waarmee de tentoonstelling dan officieel geopend is. Aan het oplaten van de ballonnen zit nog een wedstrijd vast, waarbij prijzen te winnen zijn.

Kinderen die hier bij willen zijn, kunnen zich vanaf 23 april opgeven aan het jeugdbureau van de bibliotheek Oss op de 2e verdieping. Maar op = op!!!