Partij van de Arbeid

Conferentie over het Food Center

23-04-2003

TEKST PERSBERICHT FOOD CENTER CONFERENTIE

Wethouder Dales en PvdA-raadslid Olij organiseren Food Center Conferentie

Tijdens de behandeling van het Structuurplan vorige week (16 april) in de Gemeenteraad, is door de PvdA opnieuw de toekomst van het Food Center Amsterdam (FCA) op de locatie Jan van Galenstraat 6-10 aan de orde gesteld. Het College van B&W was op basis van recent onderzoek tot de conclusie gekomen dat een transformatie van het markthallenterrein tot woningbouwlocatie, vooral gelet op de enorme kosten, als onhaalbaar moet worden beschouwd. De PvdA meent evenwel, bij monde van raadslid Bouwe Olij, dat het wenselijk is verdergaand onderzoek te doen naar ontwikkelingsmogelijkheden voor het Food Center Amsterdam op de huidige dan wel een andere locatie. Daartoe zal de PvdA samen met Groen Links en de SP tijdens de Raadsvergadering van 28 mei a.s. een verzoek indienen.

Het vervolgonderzoek moet een co-productie worden van de wethouders van Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening. Wethouder Economische Zaken Geert Dales en raadslid Bouwe Olij hebben het initiatief genomen om in de aanloop naar de raadsvergadering een conferentie te organiseren om alle betrokkenen in de gelegenheid te stellen hun opvatting te geven over de toekomst van het Food Center Amsterdam.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 19 mei aanstaande van 11.00 tot 13.00 uur in Marcanti, adres Jan van Galenstraat 6-10.

Naast alle op het FCA gevestigde bedrijven zullen ook gemeenteraadsleden, stadsdeelbestuurders, leden van het College van B&W, de Kamer van Koophandel en MKB Amsterdam worden uitgenodigd.

Inleiders op de conferentie zijn wethouder Dales, raadslid Olij en een vertegenwoordiger van de bedrijven die op het Food Center Amsterdam zijn gevestigd.

De discussiebijeenkomst is vrij toegankelijk.

Marleen Nieuwenhuis, voorlichting Gemeente Amsterdam. tel.020 552 3412

Marleen Nieuwenhuis