Gemeente Den Haag

2003-05-08: Herinrichting Javastraat

---

Van maandag 19 mei tot en met vrijdag 19 september 2003 wordt de Javastraat opnieuw ingericht. De werkzaamheden vormen onderdeel van het fietsplan Fiets Voorop! Het gaat om het stuk van de Javastraat tussen de Alexanderstraat en het Nassauplein. De bestaande trottoirs worden opnieuw betegeld, er worden fietspaden aangelegd en de straat krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Tijdens de werkzaamheden is doorgaand verkeer alleen mogelijk in de richting van de Raamweg. Richting Nassauplein/Raamweg blijft slechts één rijstrook open. Een tijdelijk stopverbod voor autos moet opstoppingen voorkomen. De Nassaulaan wordt van 19 mei tot en met 11 juli afgesloten vanaf de zijde Javastraat. De Schelpkade blijft tijdens de herinrichting van de Javastraat wel open.

Omleidingen en verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer vanaf de Laan Copes van Cattenburch omgeleid via de Burgemeester Patijnlaan, Burgemeester van Karnebeeklaan, Anna Paulownastraat en Laan van Meerdervoort. Doorgaand verkeer vanaf de Laan van Meerdervoort richting de Raamweg over de Javastraat blijft mogelijk; door de werkzaamheden is daar echter kans op vertraging. Het doorgaand verkeer vanaf de Laan van Meerdervoort/Groot Hertoginnelaan krijgt het advies om via de Carnegielaan, Burgemeester Patijnlaan en Laan Copes van Cattenburch te rijden. De HTM-buslijnen 5 en 22 richting Nassauplein blijven tijdens de werkzaamheden hun normale route door de Javastraat rijden. Buslijnen 5, 13 en 22 richting Alexanderstraat worden omgeleid via de Burgemeester Patijnlaan, Alexanderveld en Alexanderplein.

Fiets Voorop!
De herinrichting van de Javastraat is een project uit het fietsplan Fiets Voorop! Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. Meer informatie over Fiets Voorop! en het project Javastraat is te vinden op de website van de gemeente Den Haag www.denhaag.nl/fietsvoorop!