Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Houten, 13 mei 2003

Burgemeester Cohen en Astrid Joosten starten collecteweek epilepsiebestrijding

HOUTEN Op maandag 19 mei gaat TV-presentatrice Astrid Joosten om 13.30 uur bij burgemeester Job Cohen collecteren voor de epilepsiebestrijding. De eerste burger van Amsterdam geeft met deze eerste euro's het startsein van de landelijke collecte voor de epilepsiebestrijding. Vervolgens gaan 45.000 vrijwilligers op pad om huis-aan-huis te collecteren. Het thema tijdens de nationale collecteweek is: Epilepsie: Soms ben je er even niet bij . Geld voor de epilepsiebestrijding is hard nodig. In totaal hebben meer dan 100.000 mensen epilepsie. Jaarlijks treft het 4000 kinderen.

De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van begeleide vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

Epilepsie is een aandoening in de hersenen die zich uit in aanvallen. Die aanvallen verschillen van persoon tot persoon, er zijn minstens 70 verschillende soorten. Kenmerkend voor epilepsie is dat mensen momenten in hun leven letterlijk kunnen missen, doordat ze een epileptische aanval hebben. Vandaar het thema: Epilepsie, soms ben je er even niet bij.

Het Nationaal Epilepsie Fonds zet zich al 110 jaar in voor een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. Omdat het fonds geen subsidie van de overheid krijgt, is zij volledig afhankelijk van particuliere giften.

Uitnodiging voor de redactie:

U bent van harte uitgenodigd om bij het startsein van de collecte aanwezig te zijn.

Locatie : Stadhuis/Stopera, in de hal, Waterlooplein 1, Amsterdam


Tijd : 13.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frederique Koning, hoofd Communicatie & Voorlichting, telefoon 030 63 440 63; e-mail: koning@epilepsiefonds.nl