Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan Bergenbuurt (fase 1)

Als de weersomstandigheden het toelaten gaat op maandag 19 mei 2003 de eerste fase van de grootschalige reconstructie van de Bergenbuurt van start. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Reef Infra B.V. West, in overleg met VOF De Bergen in bloei. De eerste fase heeft betrekking op het gebied van de Oosterlengte tussen de Noorderbreedte en De Vallei.

De voetgangerstunnel in de Oosterlengte wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe weg van de Boomberg en de Waterberg naar de Oosterlengte. De bestrating wordt geheel opgebroken en de oude riolering vervangen. Verder worden elektriciteitskabels en de gasleidingen in opdracht van de nutsbedrijven vervangen of opnieuw op hoogte gebracht. Het parkeerterrein en de toegang tot de Woldberg worden opnieuw aangelegd. Wanneer de ondergrondse werkzaamheden gereed zijn, wordt het hele gebied (wegen, fiets- en voetpaden, plantsoenen en tuinen) opgehoogd met zand en grond. Als dat klaar is, wordt de bestrating weer aangebracht. Naar verwachting zal dit deel van de Oosterlengte medio september 2003 weer voor het verkeer worden opengesteld.

In fase twee wordt het gedeelte van de Bergen langs de Noorderbreedte, inclusief de aanliggende tuinen, en de reconstructie van de Hellingweg aangepakt. De verwachting is dat deze werkzaamheden voor het eind van dit jaar gereed zullen zijn. In 2004 volgen de nieuwe aanleg van het binnenterrein en de reconstructie van de Heuvelweg en De Vallei.

De werkzaamheden zullen enige overlast met zich meebrengen voor de bewoners. De gemeente probeert dit zoveel mogelijk te beperken en vraagt hiervoor begrip.

Vragen of opmerkingen?
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u bellen met het Informatiecentrum, telefoon 010-2848484 of met de unit Realisatie, telefoon 010-2848742.