Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 mei 2003

Viaduct Meerveldhovenseweg nacht dicht wegens veiligheid verkeer en werkers

De doorgang van het viaduct in de Meerveldhovenseweg gaat in de nacht van maandag 19 mei op dinsdag 20 mei dicht voor al het doorgaand autoverkeer. De afslagen naar de A2 blijven voor een deel wel bruikbaar. De afsluiting tussen 22.00 uur savonds en 06.00 uur smorgens blijkt nodig om op een veilige manier voor werkers en verkeer de aanleg van barriers (metalen verkeersgeleiders) en het spuiten van belijning mogelijk te maken. Het aanbrengen van de barriers en belijning is nodig in verband met het versmallen van het wegvak vanwege de aanleg van een vrije busbaan onder het viaduct door. Daardoor krijgt het verkeer tot de bouwvakvakantie in elke richting slechts één rijbaan ter beschikking. Overleg met de aannemer die de barriers moet plaatsen, heeft alsnog tot de beslissing geleid de doorgang van het viaduct voor dit werk een nacht af te sluiten.

Tijdens de afsluiting gelden omleidingen. Verkeer vanuit Veldhoven richting Eindhoven wordt omgeleid via de Run en het viaduct Ulenpas dat hiervoor in deze nacht in twee richtingen voor het verkeer beschikbaar is. Verkeer van Eindhoven naar Veldhoven wordt door middel van omleidingsborden de A2 opgestuurd en kan via de afslag Noord Brabantlaan Veldhoven bereiken. Men kan daar ook weer de A2 op en terug rijden om via de eerste afslag de oorspronkelijke route naar de Kempenbaan te vervolgen.

Tijdens de afsluiting kan het verkeer uit Eindhoven de A2 wel op richting sHertogenbosch maar voor de richting Maastricht/Antwerpen moet de omleiding worden gevolgd. Verkeer uit Veldhoven kan wel de afslag Maastricht/Antwerpen gebruiken maar moet voor de afslag sHertogenbosch de omleiding volgen.

© 2003 Gemeente Eindhoven