Waterschap Vallei & Eem

Stembiljetten waterschapsverkiezingen vanaf 19 mei bij u thuis

Van 28 mei tot 12 juni vinden in Midden-Nederland waterschapsverkiezingen plaats. Drie miljoen kiezers kunnen een stem uitbrengen op kandidaat-bestuursleden voor de waterschappen. De verkiezingen zijn schriftelijk. Vanaf 19 mei kunnen alle kiezers het stempakket met stembiljet en kandidatenboekjes thuis verwachten.

Zes waterschappen werken bij deze verkiezingen samen. Het gaat om de Waterschappen Vallei & Eem, Rijn & IJssel, Rivierenland, Veluwe, en de Hoogheemraadschappen Amstel, Gooi en Vecht, en de Stichtse Rijnlanden. Samen bestrijken zij een gebied van het Noordzeekanaal tot aan de Duitse grens.

Voor veel burgers is het werk van het waterschap onzichtbaar. Alleen als de rivieren overstromen of kelders onderlopen, krijgt het waterschap direct de volle aandacht. En zolang het goed gaat, vinden we het werk van het waterschap vanzelfsprekend. In de komende jaren staan er voor de burgers echter grote belangen op het spel. Want als het om water gaat, moet Nederland ingrijpende keuzes maken.

Ontwikkelingen zoals veranderingen in het klimaat, verstedelijking en bodemdaling zorgen voor toenemende neerslag, overstromende rivieren en een stijgende zeespiegel. Dit vraagt om creatieve en soms drastische oplossingen voor waterbeheer. En daarbij speelt het waterschap een grote rol.

U stemt toch ook?
Voor Waterschap Vallei & Eem stellen 76 kandidaten zich beschikbaar voor 30 bestuurszetels. Door uw stem heeft u directe invloed op de samenstelling van het bestuur. U stemt namelijk op een persoon, niet op een (politieke) partij. Deze personen, de kandidaten, presenteren zich in een kandidatenboekje dat u samen met het stembiljet vanaf 19 mei in de bus krijgt. Maak uw persoonlijke keuze. De kandidaten willen graag namens u voor de komende vier jaar het waterschapsgebied van Vallei & Eem besturen. De verkiezingen zijn schriftelijk. Het stembiljet kan met de retourenvelop worden teruggestuurd. Voor 12 uur op donderdag 12 juni moeten alle stembiljetten binnen zijn. Kiezers kunnen het stembiljet ook tijdens kantooruren deponeren in de speciale stembus die bij het kantoor van Waterschap Vallei & Eem staat, Fokkerstraat 16 in Leusden.

Op 12 juni sluit Waterschap Vallei & Eem in De Eenhoorn in Amersfoort de verkiezingen feestelijk af. Dan wordt ook het aantal stemmen dat op iedere kandidaat is uitgebracht vastgesteld.

Op 20 juni, om 14.30 uur, maakt het stembureau van Waterschap Vallei & Eem tijdens een openbare zitting de definitieve verkiezingsuitslag bekend. In september wordt het nieuwe bestuur geïnstalleerd.

Voor informatie: www.waterschapsverkiezingen.nl , of de gratis verkiezingstelefoon 0800 9988776.

Persbericht d.d. 15-5-2003 ( 2003/15 )

Actuele informatie over besluiten en werkzaamheden van het waterschap brengen we o.a. in de vorm van persberichten naar buiten. Voor meer informatie kunt u bellen met onze persvoorlichters op telefoonnummer 033 - 43 46 329 (of 328).