Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-05-2003

Televisie
STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL
Uitzending maandag 19 mei
Nederland 2 ­ 22.45 uur

Angela groothuizen en jaap uilenberg in studio 2

Roderick Veelo ontvangt maandag 19 mei AVRO-presentatrice Angela Groothuizen. Deze ex-Dolly Dot begon onlangs met het programma Vaders, een talkshow waarin ze in discussie gaat met vaders en moeders. Ook presenteert zij het populaire 'Wie is de mol'. Maarten van Rossem, Erica Terpstra en Jan Marijnissen bespreken in het panel het nieuws van afgelopen week.

Jack van Gelder ontvangt Jaap Uilenberg, voormalig nationaal en internationaal topscheidsrechter en tegenwoordig Hoofd Scheidsrechterszaken van de KNVB. Aan de hand van diverse voorbeelden wordt het afgelopen seizoen van de Holland Casino Eredivisie op fluitgebied belicht. Er is dit jaar veel te doen geweest om allerlei scheidsrechterlijke beslissingen. De thema's die, voorzien van voorbeelden, in deze uitzending aan bod zullen komen, zijn: o spelverruwing
o aanpak van schwalbes
o toepassen van de voordeelregel
o curieuze doelpunten
o buitenspel
o hands

Ook is er een terugblik op de rol van de scheidsrechter tijdens de topper Feyenoord-PSV van zondag 18 mei. Arbiter Dick Jol wordt gedurende de hele wedstrijd gevolgd en zijn rol plus eventuele opvallende momenten uit dat duel worden besproken met Jaap Uilenberg.