Stadsdeel Amsterdam-Noord

15/5/2003 - Milieu actieweek start in Vogelbuurt en IJplein
Milieu actieweek start in Vogelbuurt en IJplein De milieupolitie en de afvalcontroleurs van Amsterdam-Noord gaan in samenwerking met de politie alle buurten in het stadsdeel controleren op kleine milieuovertredingen.
Deze actie start in de week van maandag 19 tot en met vrijdag 23 mei in de buurten IJplein en de Vogelbuurt.

Tijdens deze actieweek zal er onder meer worden gelet op:
- het te vroeg of op de verkeerde plekken neerzetten van huisvuil: vóór 21.00 uur de avond voor de inzamelingsdag.
- hondenpoep; het uitlaten van honden buiten de honden uit laat plekken.

- illegale uitstallingen op de openbare weg.
Wie zich schuldig maakt aan kleine milieuovertredingen loopt het risico hiervoor een boete te krijgen.

17/4/2003 - Start Noord/Zuidlijn in Noord Begin mei starten de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de Noord/Zuidlijn in Noord. Ter hoogte van het Noord-Hollandsch Kanaal en de Sixhaven wordt een bouwdok gemaakt. Dit bouwdok dient als bouwplaats voor de zinkelementen die gebruikt worden voor de tunnel onder het IJ én voor de passage onder het Centraal Station. Hiervoor wordt de Sixhavenweg verbreed tot ongeveer 6 meter en geasfalteerd, zodat de weg geschikt wordt voor het passeren van het bouwverkeer. Ook komt er een vrijliggend fiets- en voetpad. De werkzaamheden starten 6 mei en duren naar verwachting twaalf weken.

Daarnaast worden bij de Sixhaven kabels en leidingen omgelegd, omdat ze in de weg liggen voor de aanleg van het bouwdok. Bovendien worden voorzieningen aangelegd voor de toekomstige ligplaatsen van de woonboten. Een aantal woonboten wordt verplaatst, omdat op de plaats van de huidige ligplaatsen het bouwdok wordt gerealiseerd. De woonboten verhuizen na de zomer naar plaatsen vlak buiten de Sixhaven.