Ingezonden persbericht


Integratie traditionele en digitale technologie centraal op vakbeurs voor grafimedia

TEVREDEN EXPOSANTEN EN BEZOEKERS OP GRAFIVAK 2003

Ondanks de moeilijke economische situatie in de grafimediabranche is Grafivak 2003 naar tevredenheid verlopen. Het tweejaarlijkse vakevenement voor grafimedia dat van 13 tot en met 17 mei plaatsvond in Amsterdam RAI trok 14.618 bezoekers. De volgende editie van Grafivak is in mei 2005 in Amsterdam RAI.

Uit de resultaten van het bezoekersonderzoek van ibt marktonderzoek blijkt dat drie op de vijf bezoekers (zeer) tevreden zijn over Grafivak 2003. Ook is het totaalaandeel bezoekers dat zich bezighoudt met de aanschaf van op de beurs geëxposeerde producten of diensten gestegen ten opzichte van Grafivak 2001.

Kleinere opzet

De beurs was kleiner dan de vorige editie. Een aantal exposanten had het deelnamebudget aangepast aan de economische omstandigheden en het stand-oppervlak ten opzichte van Grafivak 2001 verkleind. Hoewel er veel aandacht was voor de traditionele grafische technieken, weerspiegelde Grafivak 2003 vooral ook de snelle veranderingen die er in en rond de grafimediabranche plaatsvinden. De beurs had daardoor andere accenten ten opzichte van voorgaande edities. Integratie van informatietypen vormde daarbij het kernwoord.

Xander de Bruine, Product Manager van Grafivak: "Ondanks de kleinere opzet van de beurs hebben we vele positieve signalen gekregen van onze exposanten en bezoekers. We hebben een breder aanbod gebracht dat recht doet aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de grafische wereld. Met die insteek heeft Grafivak zijn platformfunctie bevestigd, ook in moeilijke tijden."

Gouden Ezelsoor

Naast diverse productdemonstraties, noviteiten en workshops kende Grafivak 2003 een uitgebreid seminarprogramma van onder andere het Nederlands Verpakkingscentrum en Seybold. Ook waren er specifieke themapaviljoens, onder meer over Cross Media, digitale fotografie en arbo-aangelegenheden. Tijdens Grafivak werden tevens diverse prijzen uitgereikt, zoals Het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte literaire debuut, de Nederlandse Huisstijlprijs voor de beste huisstijl en de Gerrit Jan Thiemeprijs voor de beste student grafisch ontwerpen.

Meer informatie over de beurs is te vinden op www.grafivak.nl

Amsterdam, 19 mei 2003

Noot voor de redactie/