Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur

Opgepakt voor bekladding verkeersbord

HARMELEN Twee inwoners uit Harmelen van 16 en 17 jaar werden op zondag 18 mei omstreeks 14.20 uur betrapt op het bekladden van een verkeersbord.

Getuigen hadden de bekladding gezien en waarschuwden de politie en gaven het signalement door. De politie hield de twee kort daarna aan in een horecagelegenheid. Bij een confrontatie op het bureau herkenden de getuigen de aangehouden personen.

Uit onderzoek bleek dat de 17-jarige geen strafbaar feit had gepleegd. De 16-jarige bekende wel dat hij er bij was geweest maar het verkeersbord niet zelf had beklad. De politie stelt een nader onderzoek in. De twee zijn na onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Automobilist gewond

WOERDEN Een 43-jarige automobilist uit Woerden is zondag 18 mei omstreeks 22.05 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Boerendijk met de Jozef Israellaan.

De aanrijding ontstond toen een 55-jarige automobilist uit Maarssen, die de weg aan het zoeken was, vanaf de Boerendijk de kruising rechtdoor wilde oversteken, maar geen voorrang verleende aan de van links komende Woerdenaar.

De Woerdenaar liep een wond aan de borst op en had ademhalingsproblemen. Hij werd met de ambulance naar het Antoniusziekenhuis vervoerd. De twee autos moesten in verband met de schade weggetakeld worden.

Verkeerstoezicht

VINKEVEEN Bij een verkeerscontrole op de Herenweg zondagmiddag 18 mei werden ruim dertig bestuurders gecontroleerd.

5 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. In een geval zagen de politiemensen dat de passagiere voorin een klein kind los op schoot had zitten en geen gordel droeg. Ook bleek dat de bestuurder geen rijbewijs en kentekenbewijs bij zich had, dat de auto niet was verzekerd en het kenteken op naam stond van een katvanger. De auto werd inbeslaggenomen en weggetakeld.

Inbreker gewond

WOERDEN Bij een inbraak in een bedrijf aan de Frans Halsstraat op zondag 18 mei omstreeks 05.30 uur, is vermoedelijk de inbreker gewond geraakt.

In het bedrijf werd namelijk op verschillende plaatsen bloed aangetroffen. Vermoedelijk is de inbreker gewond geraakt bij het vernielen van een ruit om het pand binnen te kunnen komen. Het is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen uit het bedrijf.

Rectificatie persbericht met de kop: Vechtersbaas aangehouden WOERDEN Uit nader onderzoek naar aanleiding van de vechtpartij, ontstaan op zondagavond 13 april omstreeks 19.00 uur op een parkeerplaats van een sportvereniging gelegen aan de Waardsebaan, is gebleken dat de 21-jarige aangehouden man uit Woerden de 23-jarige man uit Leersum niet heeft geslagen. Dit in tegenstelling tot wat in het persbericht staat. ( zie de persberichten Rijn & Venen d.d. 14 april 2003).