Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.25 uur

Man bedreigd

AMERSFOORT In de nacht van zondag 18 op maandag 19 mei werd een man met een vuurwapen bedreigd.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Spreeuwenstraat een man door een andere man met een vuurwapen werd bedreigd. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse, maar de verdachte bleek al te zijn verdwenen. Hij had een 19-jarige man uit Amersfoort met een vuurwapen bedreigd. Ook bij een onderzoek in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen. De politie heeft de identiteit van de verdachte inmiddels vast kunnen stellen, maar de man moet nog worden aangehouden.

Het slachtoffer moet nog aangifte komen doen. Hij zou met enige vrienden op een plein aan de Lageweg hebben rondgehangen. Daar had de verdachte iets van gezegd en vervolgens een vuurwapen getrokken en daarmee gedreigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voetbalsupporters

AMERSFOORT Op zondag 18 mei zijn voetbalsupporters van Ajax en Feyenoord met elkaar op de vuist gegaan.

Rond 17.10 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij op het Stationsplein zou zijn. Daar zouden Feyenoordsupporters bij betrokken zijn. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse.

Bij het verschijnen van de politie gingen meerdere personen er vandoor. Volgens een getuige waren in Amersfoort meerdere Feyenoordsupporters uit de trein gestapt en werden zij direct belaagd door een groep Ajaxsupporters die op het perron stonden. Daarbij zouden rake klappen zijn gevallen. Door de politie werden drie verdachten, 15, 17 en 18 jaar oud, de eerste afkomstig uit Amersfoort en de anderen uit Amsterdam, aangehouden. Tot op heden heeft nog geen van de betrokkenen aangifte gedaan. De drie verdachten zijn verhoord en in de loop van de avond heengezonden.

Avances afgewezen

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 mei werd een meisje mishandeld door een jongen.

In genoemde nacht bevond een 17-jarige meisje uit Amersfoort zich in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. Een jongen maakten avances naar haar, maar het meisje maakte meerdere malen duidelijk daar niet van gediend te zijn. Toen de jongen rond 01.45 uur het voor een zoveelste keer probeerde, zei het meisje daar weer iets van. Dat schoot de jongen kennelijk in het verkeerde keelgat, want hij gaf haar een vuistslag in het gezicht en sloeg haar nog enkele malen tegen het hoofd. Een vriendin van het meisje kwam tussen beiden.

Het meisje deed aangifte van mishandeling. Zij liep een blauw oog en enkele beurse plekken in haar gezicht op. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Verhuizing naar nieuw districtsbureau

AMERSFOORT- Op donderdag 22 mei zal de politie in Amersfoort verhuizen naar het nieuwe districtsbureau. Gedurende de verhuizing blijft de politie telefonisch bereikbaar. Vanaf 22 mei kunnen bezoekers terecht in het nieuwe bureau gelegen voor het oude gebouw.

In het najaar van 2001 startte de bouw van dit bureau van het politie district Eemland zuid. Het personeel zal vanaf donderdagochtend 22 mei werken in het nieuwe pand. In het najaar zal het districtsbureau officieel worden geopend en zaterdag 11 oktober zal de politie open huis houden voor het publiek.

In het nieuwe pand wordt anders gewerkt: met flexibele werkplekken. Niemand heeft een eigen werkplek en zo wordt in deze 24-uurs organisatie de beschikbare werkruimte optimaal gebruikt. Behalve een moderne werkomgeving krijgt het districtsbureau een heel publieksvriendelijke ontvangsthal. Met onder andere een leestafel, zitgelegenheid, zes aangiftenruimten en een invalide vriendelijke balie en toilet voorziet de politie in een verbeterde klantenontvangst.

Het bureau heeft in haar opzet een nieuwe vorm van beveiliging gekregen: de ruimten voor publiek, voor medewerkers en voor arrestanten zijn fysiek van elkaar gescheiden. Gevoelige informatie kan hierdoor niet onder ogen komen van onbevoegden. Het pand bestaat uit vijf verdiepingen met op de bovenste een groot cellencomplex. Hier bevinden zich 16 cellen die bestemd zijn voor verdachten uit de hele regio. De verdeling van de cellen wordt geregeld door de regionale transportorganisatie van de parketpolitie. Het districtsbureau kent op de begane grond vier ophoudcellen waar verdachten voor een aantal uren geplaatst worden. In het cellencomplex zijn meer kamers voor verhoor dan voorheen, een fouilleringruimte, getuigenconfrontatieruimte en een oogdouche voor verdachten die te maken hebben gehad met de peperspray van de politie. Het transport van en naar het regionale cellencomplex is geheel gescheiden van het werkgebied en het publieksgebied door een arrestantensluis op de binnenplaats van waaruit een arrestant rechtstreeks naar het cellencomplex vervoerd wordt.

Bereikbaarheid en adreswijziging
Op woensdag 21 mei verhuizen de afdelingen gevestigd aan de Westsingel (bureau parkeren, verkeer, bijzondere wetten, milieu en preventie) reeds naar het nieuwe bureau en tevens de recherche verhuist vanuit het bureau in Leusden. Op donderdag zullen de afdelingen vanuit het oude districtsbureau verhuizen. Op beide dagen zal het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) gewoon bereikbaar zijn. Het alarmnummer 112 blijft ook continue bereikbaar als elke seconde telt. Bezoekers kunnen vanaf s ochtends terecht in het nieuwe bureau.

Het bezoekadres blijft ongewijzigd: Van Asch van Wijckstraat 45 in Amersfoort. Het algemeen telefoonnummer blijft 0900-8844. Het postadres blijft ook ongewijzigd: Postbus 549, 3800 AM Amersfoort.

Verhuizing Vreemdelingendienst
Op zaterdag 24 mei verhuist de vreemdelingendienst van de van de locaties Amersfoort en Soest naar het politiebureau in Leusden. In verband met de verhuizing zal de vreemdelingendienst van donderdag 22 mei t/m dinsdag 27 mei niet bereikbaar zijn. Daarna zal naar verwachting de bereikbaarheid tot 30 mei beperkt zijn. Vanaf maandag 2 juni zal de vreemdelingendienst weer volledig in bedrijf zijn.

De vreemdelingendienst is vanaf 28 mei 03 telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer (033) 4689475. Vanaf die datum is het bezoekadres: de Twijnderij 32 in Leusden. Op dat adres zullen vanaf 28 mei 03 ook de spreekuren gehouden worden. De spreekuren in Amersfoort, Soest en Bunschoten komen hiermee te vervallen. De spreekuren vinden plaats op afspraak. Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt op het telefoonnummer 033 4689475. Het postadres blijft vooralsnog ongewijzigd.