Politie Hollands Midden
Datum: 19 mei 2003

(


Regionaal Verkeershandhavingsteam vordert 6 rijbewijzen in Regio

Bij snelheidscontroles het afgelopen weekend heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam van 6 automobilisten het rijbewijs ingenomen. Wanneer automobilisten de maximaal toegestane snelheid met meer dan 50 km/u overschrijden volgt niet alleen een bekeuring, maar wordt ook het rijbewijs ingevorderd. Over teruggave beslist de Ofiicier van Justitie.
Bij een controle vrijdagavond 16 mei op de N207 ter hoogte van Rijnsaterwoude nam het team twee rijbewijzen in. De bestuurders reden 131 en 135 km/u.
Later dat weekend, zondagavond 18 mei, constateerden controleurs op de N11 met de lasergun opnieuw forse snelheidsovertredingen. Van vier personen werd het rijbewijs ingenomen. Allemaal reden ze snelheden tussen de 155 en 160 km/u. Nog eens 30 automobilisten kregen alleen een bekeuring voor te hard rijden.

Vechtpartij Noordwijk
Op zondag 18 mei omstreeks 02.15 uur vond op de Parallelboulevard een vechtpartij plaats tussen twee groepen jongeren. De politie hield drie personen aan. Aanleiding voor de vechtpartij is nog onduidelijk. Volgens verklaringen zou de ene groep bij een taxistandplaats op vervoer hebben gewacht toen er onenigheid ontstond met de andere groep. Vervolgens werd er een klap uitgedeeld waarna vervolgens ook een meisje zou zijn geslagen. Hierna ontstond een vechtpartij waarbij geslagen en geschopt werd. Nadat agenten de groepen gescheiden hadden werd een 19-jarige man uit Montfoort getrapt door een 18-jarige plaatsgenoot. De 19-jarige liep letsel op aan een oog en de mond. De politie hield nog twee andere verdachten van 19 jaar uit Rijnsburg aan. De Rijnsburgers zouden verhaal hebben gehaald nadat de vriendin van één van hen was geslagen.


Aanhoudingen Noordwijk

Zaterdag 17 mei omstreeks 21:00 uur keerde een groep van zo'n 20 personen zich tegen de politie toen die optrad tegen het drinken van alcohol op de openbare weg. Op het Gruenepad zat de groep met een aantal kratten bier. Bij het uitschrijven van de eerste bon kwam het tot een schermutseling. De groep schold de agenten uit en enkelen gooiden met bierflesjes. Met assistentie van onder andere hondengeleiders en honden hield de politie twee mannen aan. Het gaat om een 23- en een 27-jarige man, beiden uit Noordwijk. Allebei zijn ze na hun aanhouding in verzekering gesteld.
De politie verwacht nog meer aanhoudingen. Nog meer personen uit de groep hebben openlijk geweld gebruikt tegen agenten, hen bedreigd en beledigd.


Grote verkeerscontrole Leiden

Van zaterdag 17 op zondag 18 mei hield de politie van Leiden in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden, de Douane, de Dienst Motorrijtuigenbelasting van de Belastingdienst, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Kanton Verkeers Unit van het openbaar ministerie een grote verkeerscontrole op de Beestenmarkt en in de Stationspleintunnel in Leiden.
Ruim 200 auto's werden gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen. Zeven mensen zijn aangehouden omdat zij onder invloed achter het stuur zaten. Drie personen hadden dermate veel alcohol gedronken dat het rijbewijs is ingevorderd. Ook taxichauffeurs werden gecontroleerd. Van de 19 taxi's hadden 6 geen goedgekeurde taxameter en één taxi had niet eens een taxameter. Daarnaast schreven de controleurs nog 62 bekeuringen uit voor verschillende overtredingen zoals het niet bij zich hebben van autopapieren, het niet dragen van de veiligheidsgordel of het ontbreken van keuringsbewijzen.
De politie hield op de Beestenmarkt een omstander die de controle hinderde aan, omdat hij na herhaaldelijk te zijn aangesproken niet wilde vertrekken. Ook een mannelijke passagier, die het niet eens was met het bekeuren van zijn echtgenote is aangehouden voor het aanhoudend beledigen van een agent.


Meisje slaat straatrover terug Leiden

Een 15-jarige meisje uit Leiden heeft zondag 18 mei een onbekende man teruggeslagen die haar mogelijk wilde beroven. Het meisje stond rond 18.30 uur op de hoek van de Molenwerf/Kiekpad toen zij werd aangesproken door de onbekende man. Deze vroeg haar om geld. Toen ze antwoordde dat ze hem geen geld wilde geven, sloeg hij haar. Toen ze hem daarop terugsloeg, liep hij weg. Het meisje heeft lichte wondjes in het gezicht opgelopen.

Politie houdt geweldpleger aan Leiden
De politie hield op vrijdag 16 mei rond 23.15 uur in Leiden een 28-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in restaurant aan de Hogewoerd de 33-jarige eigenaar van de zaak te hebben mishandeld. Met een asbak sloeg hij op het hoofd van de man. Deze liep letsel op aan het hoofd. De mishandeling ontstond vermoedelijk na onenigheid over uitbetaling van loon door zijn vroegere werkgever. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Onder invloed rijden (4x) Leiden

De politie hield op vrijdag 16 mei rond 23.30 uur op de Oegstgeesterweg een 44-jarige automobilist uit Leiden aan. De man werd er van verdacht onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. De uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l. Rond 23.45 uur hield de politie op de Willem de Zwijgerlaan een 39-jarige automobilist uit Den Haag aan. Ook deze man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 420 ug/l. Op zaterdag 17 mei hield de politie rond 00.05 uur op de Oegstgeesterweg een 48-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 265 ug/l. Rond 02.30 uur hield de politie op de Lammenschansweg een 23-jarige automobilist uit Den Haag aan. Zijn ademanalyseuitslag was 740 ug/l. Van deze bestuurder vorderde de politie het rijbewijs in. De alcohol-limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.


Vechtpartij horecagelegenheid Leiden

In de nacht van zaterdag 17 mei op zondag 18 mei rond 4.30 uur heeft de politie een 22-jarige man uit Haarlem aangehouden. Hij versperde in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt de doorgang aan twee dames. Toen hij door het personeel werd verzocht aan de kant te gaan, weigerde hij, waarna hij aan de kant werd geduwd. De Haarlemmer gaf daarop het personeelslid een paar vuistslagen. De eigenaar van de zaak die te hulp schoot, kreeg ook klappen. Daarbij sneuvelde zijn bril. Bezoekers wisten de vechtersbaas te overmeesteren. De politie sloot hem in. De eigenaar en de vechtersbaas hebben beide aangifte gedaan.


Onder invloed rijden Voorschoten

De politie hield op zaterdag 17 mei rond 00.50 uur op de Wijngaardenlaan een 37-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 300 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Onder invloed Leiden

Zaterdagmiddag 17 mei heeft de politie een 59-jarige vrouw uit Leiderdorp aangehouden. Omstreeks 15:15 uur werden agenten naar de parkeerplaats van De Houtkamp gestuurd waar een vrouw met de auto tegen een boom gereden zou zijn. Inderdaad troffen zij de vrouw, die klaarblijkelijk onder invloed was, in haar auto aan. Omdat de vrouw niet in staat was een ademtest af te leggen, werd een bloedproef afgenomen. De vrouw, van wie het rijbewijs is ingevorderd, is na het politieonderzoek thuis gebracht.


Aangifte mishandeling Alphen aan den Rijn

De politie heeft zaterdag 17 mei de aangifte opgenomen van een 9-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn. De jongen maakte aan het eind van de middag op de Houtzwam een schopbeweging naar een kat, volgens zijn zeggen zonder de kat te raken. Toch zou dit voor één van de omwonenden reden zijn om de jongen een aantal klappen te geven en hem te schoppen. De politie zal de man uitnodigen om zijn kant van het verhaal te doen.


Onder invloed rijden Woubrugge

De politie hield op zaterdag 17 mei rond 00.20 uur aan de Kruisweg een 46-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aan. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 330 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Diefstal motorfiets uit loods Zoeterwoude-Dorp
Tussen zaterdag 17 mei 20.45 uur en zondag 18 mei 01.30 uur is een crossmotor ut een loods aan de Keer-Weer gestolen. Men kwam het pand binnen door het slot van de voordeur open te breken. Vervolgens werd de oranje crossmotor, merk KTM type 300 EXC GS300. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).


Inbraak in woning Hazerswoude-dorp

In de middag van vrijdag 16 mei werd er ingebroken in een woning aan de Voorweg. Om binnen te komen werd een raam vernield. Uit de woning zijn enkele portemonnees met inhoud gestolen. De thuiskomende bewoner overliep twee nog onbekende jongens in zijn woning. Deze zetten het op een lopen nadat ze ontdekt waren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Overval op bank in Opsporing Verzocht Moerkapelle
Naar aanleiding van een gewapende overval op dinsdag 22 april op een bank aan de Dorpsstraat zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het AVRO programma Opsporing Verzocht van maandag 26 mei a.s. Die dag kwamen twee gemaskerde mannen omstreeks 09.40 uur de bank binnen en eiste onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld van een medewerkster. De verdachten zijn er vervolgens vandoor gegaan met de auto. De verdachten zijn vermoedelijk op de Hollevoeterlaan in een andere auto gestapt. Het eerste voertuig werd daar aangetroffen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.


Politie houdt ruziënde automobilisten aan. Waddinxveen

Op de Fazantdreef ontstond op vrijdag 16 mei rond 19.40 uur ruzie tussen twee automobilisten. Aanleiding voor de ruzie was dat een 22-jarige automobilist uit Gouda de weg voor een 46-jarige automobiliste uit Waddinxveen blokkeerde. De Gouwenaar liet iemand uit zijn auto stappen. Bij de ruzie die ontstond sneuvelde een autoruit. De politie moest er aan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. De politie hield vervolgens beide automobilisten aan. De Gouwenaar als verdacht van het vernielen van een autoruit en de vrouw omdat zij verdacht van het rijden onder invloed. Aan het bureau onderging zij een ademanalyse. De uitslag was 475 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op.


Ongeval Waddinxveen

Een 45-jarige automobiliste uit Gouda kwam op zondag 18 mei rond 20.55 uur met haar auto op de kant te liggen aan de Beijerincklaan. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw de macht over haar stuur kwijt, raakte in een slip en kwam vervolgens op haar kant tot stilstand. Voor onderzoek is de vrouw naar een ziekenhuis gebracht.


Politie houdt onder invloed rijdende automobilist aan Gouda

De politie hield op vrijdag 16 mei rond 21.30 uur aan het Klein Amerika een 40-jarige automobilist uit Gouda aan. De man was met zijn auto tegen geparkeerde vrachtauto van de gemeente Gouda gereden. Deze hield zich bezig met de afzetting voor de vierdaagse. De man bleek stevig onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 1030 ug/l.
( limiet is 220 ug/l.) Tevens bleek de man al langer rond te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Politie houdt inbreker aan Gouda

De politie hield op zaterdag 17 mei rond 03.40 uur in het stationsgebouw van de NS aan het Burgemeester Jamesplein een 38-jarige man aan zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd op heterdaad door de politie betrapt tijdens een inbraak in een winkel. Er was een ruit vernield en de man had inmiddels een flesje cola en een zonnebril zich toegeëigend. De verdachte is ingesloten. Op maandag 19 mei wordt hij voorgeleid aan justitie.


Politie houdt geweldpleger aan Gouderak

De politie hield op vrijdag 16 mei rond 22.55 uur aan de Boezemsingel een 46-jarige man uit Gouderak aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor een 48-jarige man uit Gouderak te hebben mishandeld. De verdacht verkeerde onder invloed. Hij wilde de 48-jarige spreken over een ruzie. Het ging daarbij mis. De verdachte sloeg in op de man die daardoor een tand door zijn linkerwang en een gescheurde lip opliep. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Onder invloed rijden Stolwijk

De politie hield op zaterdag 17 mei rond 01.45 uur op de Schoonhovenseweg een 45-jarige automobilist uit Gouda aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 295 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --