Jonge Simba en Nala gezocht voor musical The Lion King

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 19-05-2003 10:12

Amsterdam, 19 mei 2003

Voor de Nederlandse productie van Disney's The Lion King zoekt Joop van den Ende Theaterproducties kinderen van Afrikaanse, Arabische of Aziatische afkomst die de hoofdrollen van de leeuwenwelpen Simba en Nala kunnen gaan vertolken. De jongens en meisjes moeten tussen de 8 en 15 jaar oud zijn, een goede zangstem en dans- en acteertalent hebben, niet langer zijn dan 1.50 meter en woonachting zijn in de Randstad. De audities vinden plaats in juni.
De kinderen krijgen een opleiding op de Kinder Lion King School.

De musical The Lion King gaat in het voorjaar van 2004 in première in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Disney's The Lion King met muziek van Elton John en liedteksten van Tim Rice, heeft een cast van in totaal 60 personen, waarvan twee kinderen - de grootste ooit voor een Nederlandse musicalproductie.

Geïnteresseerde kinderen tussen de 8 en 15 jaar kunnen zich aanmelden, uitsluitend schriftelijk met een portretfoto, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, lengte en afkomst, bij: Joop van den Ende Theaterproducties, Postbus 75177, 1070 AD Amsterdam, onder vermelding van 'Kinderaudities The Lion King'. Faxen kan naar: (020) 3052 612 of per email naar: kinderenlionking@stageholding.nl.

Noot voor de redactie,