Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 19 mei 2003

Dagelijkse berichten regio Groningen

Sappemeer: motorrijder gewond na ongeval
Een 22-jarige motorrijder uit Sappemeer is zondagmiddag gewond geraakt toen hij op De Vosholen in zijn woonplaats onderuit ging met zijn motor. Hij is met diverse botbreuken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene reed samen met twee andere motorrijders als derde in de rij. Door onbekende oorzaak verloor hij plotseling de macht over het voertuig waardoor hij onderuit schoof. Hij gleed ruim honderd meter door waarbij hij rakelings langs enkele obstakels kwam. Ren slotte vloog hij door een afrastering waardoor hij vermoedelijk verwondingen opliep. Zijn motor bleef op het wegdek liggen, maar raakte flink beschadigd. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Zoutkamp: auto uit koers belandt in tuin
Een 18-jarige automobilist uit Kommerzijl raakte zondagavond vermoedelijk door een te hoge snelheid uit koers op de Beatrixstraat in Zoutkamp. Hij raakte de stoep waardoor hij de macht over het stuur verloor en vijftig meter verderop in de tuin van een woning tot stilstand kwam. Hierbij werd ook nog de gevel van de woning geraakt. Of deze beschadigd is moet nog worden onderzocht. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De automobilist bleef ongedeerd.

Winsum: motorrijder gewond
Een 43-jarige motorrijder uit Zwagerbosch is zondagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij op de Garnwerderweg bij Winsum in de sloot belandde. Hij is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond in een S-0bocht. Vermoedelijk heeft de motorrijder de bocht verkeerd ingeschat waardoor hij een bocht miste. Hij gleed rechtdoor de sloot in. De motor raakte flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De brandweer van Winsum heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij het op het droge brengen van het slachtoffer.

Eemshaven: illegale autoraces.
De politie heeft in verband met illegale autoraces op de Eemshaven zondagavond vier autos in beslag genomen. Tevens is van de betreffende automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Het gaat om een 23-jarige inwoner van Wehe den Hoorn, een 19-jarige inwoner van Uithuizen en twee 21-jarige inwoners van Kloosterburen. De jongste had sinds maart van dit jaar zijn rijbewijs. De politie heeft nadat bleek dat er werd geraced en gestunt met enkele autos het gebied waar dit gebeurde afgesloten en via een noodbevel van de burgmeester iedereen bevolen het terrein te verlaten. Het ging om ongeveer 120 voertuigen en 350 deelnemers en bezoekers. Iedereen werd via de Borkumweg gedirigeerd waar nog een controle plaatsvond op de autopapieren en technische gebreken. Daarbij zijn 15 bestuurders bekeurd voor het niet bij zich hebben van de vereiste papieren (rijbewijs en kentekenbewijs).

Groningen: veroorzaker ongeval weigert alcoholtest De politie wilde zondagavond van een 44-jarige automobilist uit Groningen die op de Zonnelaan een aanrijding veroorzaakte een blaastest afnemen. De man wilde niet meewerken aan de alcoholtest. Hij had op de Zonnelaan bij het keren op de weg bij de Pleiadenlaan geen voorrang gegeven aan een 50-jarige automobilist uit Groningen die hij in de flank raakte. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: twee mannen laten spoor van vernielingen achter Twee mannen, 24 jaar uit Loppersum en 35 jaar uit Garrelsweer, werden zondagavond aangehouden op het Gyotplein voor een reeks vernielingen. De mannen hadden tegen meerdere autos en voordeuren van woningen aangetrapt in onder andere de Nieuwe Kerkhof, Nieuwe Boteringestraat en Nieuwe Ebbingestraat. Van twee voordeuren was een paneel vernield door het harde trappen. Ook gooiden de onder invloed zijnde mannen nog een bierfles naar een passant. De 35-jarige verdachte was te dronken om een verklaring af te leggen en is eerst ter ontnuchtering ingesloten. Ook zijn drinkebroer is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: verwarde man
Een 26-jarige man uit Groningen werd zondagavond in verwarde toestand aangetroffen op het hoekje van de Noorderkroonstraat en de Voermanstraat. Hij stond zich telkens aan en uit te kleden en sloeg dreigende taal uit naar voorbijgangers. Hij werd meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de hulpverleners.

Haren: Duitse automobilist raakt van de weg af
Doordat hij de afslag naar de parkeerplaats Glimmermade te vroeg nam kwam een 78-jarige Duitse automobilist uit Krummhorn zondagavond in de berm van de A28 terecht. Daar verloor hij de macht over het stuur en reed het talud af om in de slootwal tot stilstand te komen. De Duitser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn in de auto zittende hond werd door de dierenambulance opgehaald. De hond had geen letsel opgelopen.

Groningen: twee mannen op verdenking straatroof aangehouden De politie hield zondagavond een 16-jarige jongen uit Groningen en een 19-jarige man uit Rotterdam aan op verdenking van straatroof op de Grote Markt. Een 22-jarige Stadjer deed bij de politie aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon. Hij was bedreigd door een groepje mannen en moest zijn gsm afgeven. Na het bezoek aan de politie herkende hij twee van de mannen op de Grote Markt en waarschuwde de politie. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: automobilist rijdt door na aanrijding Een 35-jarige automobilist uit Groningen werd in de Floresstraat vastgehouden door buurtbewoners die hadden gezien dat de man tegen een geparkeerde auto was gereden en zijn auto een eindje verderop parkeerde. De politie werd gewaarschuwd die de man meenam naar het bureau. Hij verklaarde een drugsgebruiker te zijn en middelen had ingenomen. Een bloedproef werd afgenomen en proces-verbaal opgemaakt. In de auto werd een kleine hoeveelheid harddrugs gevonden.

Groningen: inbreker aangehouden in Mutua Fidesstraat Bewoners van een woning aan de Mutua Fidesstraat hoorden zondagmiddag gerommel bij hun voordeur en zagen dat een 45-jarige man uit Groningen de voordeur had geopend. Bij het zien van de bewoners vluchtte de man weg op een fiets. De politie werd gewaarschuwd die aan de hand van het opgegeven signalement de man een eind verderop in de straat kon aanhouden. Bij zijn fouillering troffen de agenten een grote hoeveelheid cds aan en een zak met kleingeld. Het is nog onduidelijk waar de buit vandaan komt. De man is vastgezet voor nader onderzoek.

Groningen: inbreker meldt zichzelf
Een 20-jarige man uit Groningen kwam zich zondagochtend aangegeven op het hoofdbureau aan de Rademarkt. Hij gaf aan verantwoordelijk te zijn voor een aantal woninginbraken, waaronder een inbraak in een woning aan de Vondellaan. De man werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: rijden onder invloed
Agenten zagen zondagochtend een 19-jarige automobilist uit Groningen over de Noorderhaven rijden en controleerden hem op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de jongeman een promillage van 1.0. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)