SOERJADI CONCERTS BV
http://www.soerjadi.com


Wibi Soerjadi begint eigen platenlabel

Wibi Soerjadi zal een eigen platenmaatschappij beginnen. De CD.s zullen worden uitgebracht onder het nieuwe Platenlabel .Soerjadi Classics.. Na een lange en slepende juridische strijd is de concertpianist eindelijk contractueel los van zijn oude platenmaatschappij Decca Music Group te Londen. In de afgelopen jaren zijn er meer dan 350.000 CD.s verkocht. Wibi Soerjadi is hiermee veruit de bestverkopende nederlandse klassieke pianist ooit. Al zijn CD.s zijn minimaal bekroond met meerdere malen goud en platina.

Wibi Soerjadi is blij met zijn eigen platenlabel omdat hem dat meer artistieke en creatieve vrijheid zal geven dan voorheen. Na een lange CD-stilte van bijna drie jaar zal de eerste CD in juli worden opgenomen. Zoals juridisch overeengekomen zal op 1 november van dit jaar de nieuwe CD worden uitgebracht.

De nieuwe CD zal uitgebracht worden in Superaudio formaat. De CD zal zowel op een SACD speler als op een gewone speler kunnen worden afgespeeld. Het is een unicum dat deze CD volledig is opgenomen in SACD. De normale winkelprijs van een SACD ligt normaliter 5 a 10 euro hoger dan een normale CD. Voor de nieuwe SACD van Wibi Soerjadi zal de consument geen hogere prijs betalen dan voor een gewone CD.

De distrubutie van de CD.s van Soerjadi Classics zal wereldwijd worden verzorgd door Challenge Records. De CEO van Challenge Records, de heer Anne de Jong, is zeer verheugd met het partnership met Soerjadi Classics. De superaudio-opnamen zullen worden verzorgd door de internationale alom geprezen John van den Hul (van den Hul BV) die garant staat voor de hoogste kwaliteit op audiogebied.

Met zijn eigen management Soerjadi Concerts BV was Wibi Soerjadi al baanbrekend in de wereld van de klassieke muziek. Met zijn eigen platenlabel trekt hij deze lijn eigenzinnig en onverstoord door.

Informatie:
Soerjadi Concerts BV
Landgoed De Wulperhorst
Tiendweg 5
3709 JP Zeist
Marc J. Jahn, Artist Manager

030-6986100, fax 030-6986101
E-mail: management@soerjadi.com
www.soerjadi.com

19 mei 03 10:29