Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2003
Persberichten distrciten Utrecht stad, 10.15 uur

Man gestoken

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een man in zijn arm gestoken met een mes op het Stationsplein. Omstreeks 16.00 uur ontstond er ruzie tussen een 32-jarige man uit Utrecht en een 39-jarige man uit Utrecht. De ruzie liep uit de hand en er ontstond een handgemeen. De 32-jarige man pakte vervolgens een mes en stak de 39-jarige man in zijn arm. Hierna vluchtte de geweldpleger weg en de politie werd gewaarschuwd. In de omgeving werd de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer moest zich onder behandeling laten stellen in het ziekenhuis.

Rolstoeler aangereden

UTRECHT- Op zondagmiddag ontstond er een aanrijding waarbij een vrouw in een rolstoel gewond raakte. Omstreeks 17.00 uur reed een 26-jarige vrouw in een rolstoel uit Utrecht over de Oranjerivierdreef. Een 32-jarige automobilist uit Utrecht zag de vrouw echter over het hoofd en reed haar met lage snelheid aan. Ondanks de lage snelheid viel de rolstoel toch om en de vrouw liep door de valpartij vermoedelijk een lichte hersenschudding op.

Berover aangehouden

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een man aangehouden na een beroving.

Omstreeks 15.30 uur zag een agent van het mountainbiketeam op de Vredenburg dat een 29-jarige man uit Veenendaal een beurs uit de handen probeerde te trekken van een 30-jarige man uit Amstelveen. De 30-jarige man hield de beurs echter stevig vast. De agent stapte van zijn fiets en greep de berover in zijn kraag en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Cityrun

UTRECHT- De politie heeft zondag met 27 politiemensen en 52 verkeersregelaars de Cityrun begeleid. Op en rond Vredenburg surveilleerden 4 agenten.

De opzet voor dit jaar was dat de organisatie van de Cityrun de meeste verkeersregelaars aan zou leveren en aan het werk te zetten en de politie er zou zijn om hen ondersteuning te geven. Vorig jaar was er namelijk een inzet van 87 politiemensen.
Bijzonderheden deden zich niet voor.

Auto-inbrekers aangehouden
UTRECHT- Zondag heeft de politie een man en een jongen aangehouden na een auto-inbraak. Omstreeks 21.30 uur zagen getuigen dat vier mannen in een auto aan het inbreken waren op de St. Josephlaan.

Getuigen hadden gezien welke kant de verdachten opliepen. Bij het zien van de politie renden ze weg in de richting van de Geraniumstraat. Na een achtervolging kon een man van 20 en een jongen van 17 uit Utrecht worden aangehouden op de Dr. Schaepmanstraat. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De andere twee verdachten konden ontkomen.

UTRECHT- In de parkeergarage achter het Beatrixtheater heeft de politie zondagavond een man aangehouden, nadat beveiligingsmedewerkers hem zagen inbreken in een auto.

Rond 23.50 uur surveilleerden beveiligingsmedewerkers in de parkeergarage en hoorde een luide klap. Ze zagen dat de ruit van een auto was ingeslagen, waarna zij een man zagen wegrennen. Na een korte achtervolging kon de man worden aanhouden en worden overdragen aan de politie. De 39-jarige man uit Utrecht is ingesloten voor verhoor.