Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 19-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Zoektocht na melding vermissing
LELYSTAD - Na een melding van een mogelijke vermissing van twee personen op het Markermeer heeft de politie zondagnacht een zoekactie op touw gezet. Een 44-jarige vrouw uit Lelystad meldde dat zij zondagavond twee mannen naar de waterkant had zien rijden, die vervolgens op een zelfgemaakt vlot met zeil het water opgingen. Toen zij tweeëneenhalf uur later nog niet terug waren, sloeg de vrouw alarm. Daarop begon de kustwacht samen met de politie een zoektocht naar beide mannen. Omdat het bootje daarbij niet werd gevonden, zette de kustwacht een helicopter met infraroodlicht in. Uiteindelijk trof de politie het bootje aan achter een grote zeilboot op de jachthaven bij het voormalige werkeiland. De opvarenden, een 44-jarige man uit Stad Altendorf (Duitsland) en zijn 17-jarige zoon, bleken met het vlot naar hun zeilboot te zijn gevaren, die zij daar hadden aangemeerd om er de nacht door te brengen.

Aanhoudingen wegens wapenbezit
ALMERE - Vier Almeerders van 14 (2x) en 15 (2x) jaar zijn zondagmiddag aangehouden in het Beatrixpark. Volgens een getuige zouden de jongens in het bezit zijn van wapens, waaronder een mes. Daarop werden de vier door de politie gefouilleerd en werden diverse wapens aangetroffen, waaronder een boksbeugel, een mes, een wapenstok en diverse ijzeren buizen. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor, waarna de ouders in kennis gesteld zijn. De wapens zijn in beslag genomen.

ALMERE - Een 38-jarige man uit Almere is zondagavond aangehouden op het Leeuwardenplein. Daar zou de man een zwaard hebben getrokken bij een grote vechtpartij. Een 40-jarige plaatsgenoot zou daarbij op zijn hoofd geslagen zijn. Bij verhoor van de mannen en een aantal getuigen bleek, dat een groep jongeren vuurwerk aan het afsteken was op het plein en dat de 38-jarige hier genoeg van had, waarop hij een zwaard pakte en ermee op het plein begon te zwaaien, waarbij hij mogelijk de 40-jarige heeft geraakt. De 38-jarige is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding onder invloed
ENS - Op de Drietorensweg is zondagavond een 29-jarige automobilist uit Ens aangehouden na een eenzijdige aanrijding onder invloed. De man kwam vanaf de Zwartemeerweg aanrijden en raakte ter hoogte van de bebouwde kom in de rechterberm, waarna hij de macht over het stuur kwijtraakte. Vervolgens reed hij aan de linkerkant van de weg tegen een boom. Hij is met schouderletsel naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord gebracht, waar hij een bloedproef onderging omdat hij niet kon blazen. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten, maar zijn rijbewijs is ingenomen. De auto is afgesleept.

NAGELE - Een 40-jarige automobilist uit Ens is zondagavond aangehouden op de Ketelmeerweg na een aanrijding. Hij reed met zijn bestelbusje rechts de berm in, tegen een geparkeerde aanhangwagen en vervolgens rechtdoor de tuin in van een pand langs de weg, ramde drie bomen en kwam uiteindelijk tot stilstand in een droge sloot. De bestuurder is onderzocht door ambulancepersoneel. Hij had geen verwondingen, maar wel een promillage van 1.8. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hondje doodgebeten
ALMERE - Op het Kurt Schwitterplantsoen is zondagmiddag een hondje doodgebeten. Het dier werd uitgelaten door twee meisjes, toen het aangevallen werd door een bull terrier en doodgebeten. De terrier was naar buiten gelopen en kon door zijn eigenaresse niet meer tegengehouden worden, toen hij de andere hond zag. Te hulp gesnelde passanten konden evenmin ingrijpen. Geen van de omstanders raakte gewond. De kinderen zijn opgevangen door slachtofferhulp. Op verzoek van de eigenaresse is de bull terrier overgebracht naar de dierenarts om hem in te laten slapen.

Schuurbrand
EMMELOORD - Bij een brand aan de Distelstraat is zondagnacht een houten schuur achter een woning uitgebrand. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de in de schuur geparkeerde auto eveneens uitbrandde. De politie onderzoekt of de brand mogelijk een technische oorzaak had.