PHOENIX TECHNOLOGIES LTD.

Phoenix Technologies introduceert geavanceerde noodherstelutiliteit FirstWare Recover Pro

San Jose, Californie, May 19 /PRNewswire/ --


- PC- en laptopgebruikers kunnen thans over ingebouwde gegevensbeschermings- en terugstelmogelijkheden beschikken

Phoenix Technologies Ltd. (Nasdaq: PTEC), al meer dan twee decennia de stuwende kracht achter de standaard voor de globale kernsysteemprogrammatuur in honderden miljoenen PC-systemen en de daarmee verbonden digitale componenten, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwste toevoeging aan de FirstWare produktgroep, Phoenix FirstWare Recover Pro(TM). FirstWare Recover Pro is de eerste gegarandeerde Phoenix Core Managed Environment applicatie (cME/kernbestuurde omgeving) waarmee PC- en laptopgebruikers in geval van een storing snel en gemakkelijk hun gehele PC-beeldopbouw kunnen herstellen. Dit betekent dat systeemapplicaties terug op de oorspronkelijke instelwaarden van de fabrikant, de goedgekeurde orginele bedrijfsbeeldopbouw, of het door de gebruiker bepaalde ondersteuningssysteem voor beeldopbouw kunnen ingesteld worden zonder dat hiervoor een zelfstartschijf of recovery CD nodig is. De beschikbaarheid van FirstWare Recover Pro getuigt verder van de toewijding van Phoenix om meer zelfbeherende en 'zelfgenezende' intelligentie te bouwen in de kern van de software architectuur. Dit verlaagt de onderhoudskosten van deze systemen en maakt ze tevens intuïtiever en betrouwbaarder in gebruik.

Phoenix heeft vandaag ook een van de eerste PC-fabrikanten bekendgemaakt die de licentie voor deze applicatie hebben verworven. Phoenix heeft een overeenkomst afgesloten met Founder, de op één na grootste PC-fabrikant in China, om FirstWare Recover Pro in hun nieuwste PC- en laptopproduktlijn in te bouwen.

'Met Phoenix FirstWare Recover Pro in onze computers kunnen we onze klanten het grote voordeel bieden van ingebouwd systeemherstel. Wanneer het systeem van een klant nu crasht, is hij binnen de korste keren weer operationeel, wat de inzetbaarheidsduur en betrouwbaarheid van hun PC verhoogt. Dit verbetert in hoge mate de gebruikservaring en tevredenheid van de klant over Founder,' zei Dhr. Wei Zhang, afgevaardigd beheerder van de Enterprise Product Business Group.

'Oorspronkelijke fabrikanten en systeembouwers zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun bronnen van inkomsten te verhogen door de toegevoegde waarde van het bestaande aanbod te verbeteren. Daarnaast wensen ze ook de garantie- en technische ondersteuningskosten te verlagen,' zei Timothy D. Eades, senior vice president van de Phoenix Corporate Marketing en Produktafdeling. 'Phoenix FirstWare Recover Pro stelt hen precies daartoe in staat. Oorspronkelijke fabrikanten en systeembouwers kunnen het aantal teruggeleverde PC's met kennelijke softwareproblemen aanzienlijk verlagen omdat de gebruikers hun PC thans zelf snel kunnen terugstellen. Dit zou tot enorme kostenbesparingen moeten leiden.'

De belangrijkste kenmerken die FirstWare Recover Pro tot het snelste en meest geavanceerde terugstelsysteem maken zijn:


-- Safe Data Security (Zekere Gegevensbeveiliging): maakt een momentopname van de gehele driver (inclusief gegevens en applicaties) en plaatst een reservekopie in het Phoenix HPA (Host Protected Area/Host beschermd geheugengebied) van de computer. Dit is een speciaal gebied op de harde schijf dat afgeschermd is van de buitenkant en de momentopname van het systeem beschermd tegen virusaanvallen, softwarecorruptie en gebruikersfouten. -- Dynamic Data Protection (Dynamische Gegevensbeveiliging): volgt wijzigingen constant op en bewaart ze voortdurend in werkelijke tijd, zelfs tussen incrementele terugstelpunten. De gebruikers kunnen hun gegevens automatisch beveiligen door dagelijkse, wekelijkse of startup terugstelpunten in te stellen en dienen zich zodoende geen zorgen te maken over de systeembackup.


-- Image Restore (Herstelling Systeemopbouw): stelt de PC in enkele minuten (t.o.v. meerdere uren zoals met een herstel-CD) terug in op de oorspronkelijke instelling van de fabrikant, de oorspronkelijke bedrijfsbeeldopbouw of het door de gebruiker bepaalde backup punt.

Phoenix cME is een normgebaseerde verzameling van in de basis van PC's en andere digitale componenten ingebouwde vrijgavetechnologieën en applicaties die zich in de firmware van het systeem en het host beschermd geheugengebied van de harde schijf bevinden. Deze technologieën en applicaties zijn voortdurend beschikbaar en beter beveiligd, niet enkel omdat ze onafhankelijk zijn van het besturingssysteem, maar tevens omdat ze in de architectuur van de component zijn ingebouwd. Phoenix werkt aan nieuwe technologieën en produkten waarmee hun klanten hun inkomsten kunnen verhogen en de tevredenheid van de eindgebruikers kunnen verbeteren.


- Informatie over Phoenix

Phoenix Technologies werd opgericht in 1979 en droeg bij tot de digitale revolutie met de ontwikkeling van de toonaangevende machine-onafhankelijke BIOS software. Deze software wordt jaarlijks in meer dan 100 miljoen nieuwe systemen verwerkt. Phoenix werkt aan de verdere uitbouw van deze cruciale ervaring door de ontwikkeling van talrijke andere krachtige oplossingen op verschillende plaatsen in de basis van PC's en andere digitale componenten. Phoenix oplossingen verzekeren thans de activering, beveiliging, verbinding en terugstelling van de bekendste systemen ter wereld. Deze oplossingen fungeren vanuit een Core Management Environment (cME/kernbestuurde omgeving) die hen afschermt tegen virussen, gebruikersfouten, hackers en corruptie. Phoenix is gevestigd in San Jose, Californië, V.S.A. (Silicon Valley) en heeft vestigingen in zakelijke en en technologische centra over de hele wereld. Meer informatie over Phoenix Technologies is verkrijgbaar op onze website http://www.phoenix.com/


- Informatie over Founder

Founder Technology Computer System Co. Ltd., het centrale bedrijf onder Shanghai Founder Technology Co. Ltd., ontwerpt, produceert en verdeelt home PC's, bedrijfs PC's, laptops en draagbare apparatuur. Founder PC lanceerde zijn eerste PC onder dezelfde merknaam op 6 november 1995 en behoort thans tot de twee toonaangevende PC-fabrikanten in China. Founder PC wordt verdeeld via een netwerk van bijna 1000 voortverkopers in 200 steden.

OPMERKING: Phoenix en Phoenix Technologies zijn geregistreerde handelsmerken van Phoenix Technologies. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Website: http://www.phoenix.com

David Tractenberg bij Phoenix Technologies Ltd., +1-408-570-1529, of Dave(underscore)Tractenberg@Phoenix.com; of Christina Armstrong bij OutCast Communications, +1-415-392-8282, of Christina@Outcastpr.com, voor Phoenix Technologies Ltd.

19 mei 03 11:00