Ingezonden persbericht

Persbericht

19 mei 2003

Software AG ondersteunt IBM mainframe
~ Adabas, EntireX, Natural en Tamino klaar voor zSeries 990 ~

Software AG - The XML Company, ondersteunt de nieuwe IBM zSeries 990. Samen met IBM heeft Software AG een compleet pakket oplossingen ontwikkeld op basis van de extra functionaliteiten van het nieuwe platform. Dankzij de intensieve samenwerking is verbeterde software voor z990 direct vanaf de introductie van het platform beschikbaar.

Software AG biedt de volgende mainframe enterprise producten voor de z990: S Tamino XML Server, 's werelds meest succesvolle native XML-server S EntireX, de flexibele intergratie-oplossing
S Adabas, de krachtige en schaalbare database
S Natural, de populaire applicatie-ontwikkelomgeving

Software AG levert betrouwbare oplossingen waarmee organisaties nieuwe en bestaande applicaties efficiënter kunnen integreren in hun systemen, waardoor IT beter afgestemd wordt op de behoeften van hun business. De zSeries 990 vormt een uiterst veilig mainframe serverplatform waarop bedrijven, of het nu gaat om het MKB of multinationals, hun IT server-infrastructuur al naar gelang hun workload kunnen inrichten en beheren. De combinatie van Software AG's mainframe enterprise producten met IBM z990 biedt bedrijven een betrouwbare oplossing voor bedrijfskritische toepassingen, die daarmee nog flexibeler ingezet kunnen worden. Een uitgebalanceerd systeemontwerp beantwoordt bovendien aan de behoeften van organisaties om zoveel mogelijk transacties over hun applicaties te laten lopen.

(209 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG's producten beheren de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. Software AG heeft een breed portfolio van sales- en technologiepartners, waaronder Tridion, Stellent en IXOS. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ongeveer 3.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00
E-mail: eduard.smeets@softwareag.com
http://www.softwareag.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com