Ingezonden persbericht


Persbericht Unit 4 Agresso

Flexibiliteit en nog meer logistieke slagkracht voor het MKB!

Unit 4 Multivers Extended 3.0

Vijf nieuwe modules: Intercompany, Warehouse Management, Distributie, Retouren en Management Assistent.

Sliedrecht, 19 mei '03 - Unit 4 Agresso lanceert vandaag de nieuwste versie van Unit 4 Multivers Extended, met maar liefst vijf nieuwe modules. Intercompany handelt de logistieke processen binnen één administratie tussen verschillende vestigingen af en zorgt voor het goederenverkeer tussen de vestigingen en verschillende administraties. Warehouse management verhoogt de effectiviteit van magazijnmedewerkers, zorgt continu voor een optimale magazijnindeling en biedt tijdsbesparende methoden voor order picking. Distributie adviseert bij het maken van distributieplannen, produceert barcodelabels, levert vrachtgegevens elektronisch aan, drukt de vrachtbrieven en meldt complete (verzamel)magazijnbonnen af. Retouren begeleidt en administreert automatisch alle handelingen die bij retourzendingen horen en beheert deze via een in- of verkooporder. Management Assistent biedt een razendsnel inzicht in liquiditeit, ratio's, orders en exploitatiecijfers. Unit 4 Multivers Extended 3.0 heeft daarnaast verbeteringen ondergaan op gebied van het aanmaken van informatieprofielen, een assemblage-indeling naar subassemblage en halffabricage, alsmede een aantal functionele zaken.

Intercompany

Intercompany is specifiek voor bedrijven met meerdere administraties of meerdere vestigingen. Binnen deze module zijn twee hoofdgroepen te onderkennen: Interfiliaal verkeer en Intercompany verkeer. Interfiliaal verkeer zorgt ervoor dat de afhandeling van logistieke zaken tussen de onderlinge filialen, binnen één administratie kan plaatsvinden. Heeft bijvoorbeeld een filiaal te weinig voorraad om een order te verwerken, dan biedt Unit 4 Multivers Extended 3.0 de mogelijkheid, goederen uit de voorraad van een ander filiaal te betrekken.

Intercompany verkeer regelt tussen verschillende administraties het goederenverkeer, zoals dit voorkomt bij een organisatie met verschillende werkmaatschappijen.

Warehouse management

Hiermee kunnen bedrijven nog beter gebruikmaken van hun opslagcapaciteit en bijdragen aan de effectiviteit van magazijnmedewerkers. De module maakt het mogelijk het magazijn in te delen naar vaste en bulklocaties. Vaste locaties zijn dan grijplocaties, terwijl bulklocaties vrij kunnen worden toegewezen.

Bovendien berekent deze module op verzoek de omloopsnelheid van de voorraad en de vulgraad van het magazijn.

Iedere grijplocaties kent zijn vaste artikelen, waarvan de maximum- en minimumvoorraad wordt geregistreerd. Hierdoor is ook duidelijk, hoeveel artikelen per keer uit de bulkvoorraad moeten worden bijgeleverd. Deze berekening gebeurt continu waardoor Warehouse Management ook automatisch verplaatsingsopdrachten aanmaakt. Unit 4 Multivers Extended weet daardoor altijd waar voorraden zijn; het neemt eventuele reserveringen op de voorraad gewoon mee in de rapportage.

Met Optimale magazijnindeling voegt u restpartijen samen op één locatie. 'Extended 3.0' analyseert aan de hand van goederenstromen, wat de beste magazijnpositie voor ieder artikel is. Courante artikelen staan daardoor altijd vooraan. Daarnaast kan de indeling plaatsvinden aan de hand van het goederenvolume en gewicht.

Artikelen verzamelen kan op verschillende manieren. Het kan natuurlijk per order maar eveneens via het verwerken van een aantal orders op één magazijnbon. Alle betreffende artikelen worden dan in één keer uit het magazijn geloodst en daarna op de paktafel per order of klant gesorteerd. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op.

Distributie

Hiermee vindt het samenstellen van zendingen grotendeels automatisch plaats. In deze module kunnen de gebruikers de transportmiddelen registreren, die zij ter beschikking hebben, inclusief laadvermogen, in volume en gewicht. Op basis van een indeling van klanten, geeft deze module advies bij het maken van een distributieplan. Daarbij kunnen zowel eigen als externe vervoerders worden ingezet. Ook is het mogelijk verkooporders per regio te groeperen. Bij het uitleveren houdt het systeem dan vanzelf rekening met de gebruikelijke routeschema's van vervoerders.

Het afmelden van de complete (verzamel)magazijnbon kan in één handeling, waarna 'Extended' de vrachtbrief produceert. Zo kunnen wijzigingen nog tot op het laatste moment worden meegenomen. Dat biedt flexibiliteit in optima forma.

Standaard is er de mogelijkheid 'Van Gend & Loos-barcodelabels' te maken en de vrachtgegevens elektronisch bij deze leverancier aan te leveren.

Retouren

Bij retourzendingen zorgt de module Retouren voor het in goede banen leiden van deze transactie en ondersteunt het de gebruiker bij de administratieve verwerking ervan. Het beheer van deze transacties verloopt via de in- of verkooporder. Door een negatieve orderregel in te voeren, merkt Unit 4 Multivers Extended dat er sprake is van een retour. Hierdoor komt een tabblad Retouren beschikbaar, waarmee de gebruiker eenvoudig door alle noodzakelijke registraties heen wordt geleid.

Management Assistent

Hierbij gaat de focus naar de financiële aspecten van de administratie. Het biedt de gebruiker via vier hoofdgroepen snel inzicht in de actuele bedrijfssituatie.

Deze vier hoofdgroepen zijn Liquiditeit, Ratio's, Orders en Exploitatie. Ze zijn ieder weer onderverdeeld in respectievelijke: Liquide middelen, Debiteuren, Crediteuren en Voorraad; Current Ratio, Quick Ratio, Solvabiliteit en Bruto Marge; Verkoop- en Inkooporders; Omzet, Kostprijs, Kosten, Bijzondere baten en lasten en Trends. Deze indeling maakt het inzichtelijk krijgen van de gewenste informatie tot een eenvoudige zaak. Management Assistent is daardoor een gewaardeerde tool. Bovendien ontvangt de gebruiker hiervan een gratis licentie voor Unit 4 Multivers Business Intelligence .

De Unit 4 Multivers-productlijn biedt gebruiksvriendelijke financiële en logistieke oplossingen voor bedrijven in het Midden- en Kleinbedrijf. Hij is reeds geruime tijd op de markt en wordt regelmatig van nieuwe uitvoeringen en uitbreidingen voorzien. Zo werd onlangs een speciale versie voor de internetwebwinkel ontwikkeld: Websolutions. Hiermee kunnen bedrijven zelf een aantrekkelijke webwinkel openen, waarvan alle transacties in de vertrouwde en bekende omgeving administratief worden verwerkt. De Unit 4 Multivers-productlijn kent onder meer modules op gebied van logistiek, artikel,- debiteuren- en relatiebeheer, warehousing en e-commerce. Hij wordt door gebruikers als stabiel, eenvoudig en makkelijk in gebruik ervaren.

Unit 4 Agresso Software BV is een onderdeel van Unit 4 Agresso NV en richt zich speciaal op het Midden- en Kleinbedrijf. Kennis en behoeften van deze specifieke markt zijn voor deze divisie steeds maatgevend bij de verdere ontwikkeling van het producten- en dienstenaanbod. Ook met de verschillende organisatievormen in MKB-land wordt rekening gehouden. Zo kent Unit 4 Multivers lichte en zwaardere uitvoeringen, voor kleine en grotere organisaties binnen het MKB. Ook is er een speciaal pakket voor accountants. Alle pakketten vereenvoudigen en ondersteunen taken op gebied van financiën, handel, logistiek, project- en relatiebeheer.

Informatie voor de pers:

Unit 4 Agresso Software BV - Fred Loos tel 0184 44 44 44 e-mail: fred.loos@unit4agresso.com Co Gersen tel. 020 416 11 55 e-mail: backstage.comco@inter.nl.net