Gemeente Voorburg-Leidschendam


Grote politie-inzet na overval

Zondag 18 mei rond 10.30 uur overvielen twee nog onbekende daders een groothandel in voedingsmiddelen, gelegen aan de Taag op het industrieterrein Forepark. Op dat moment waren twee medewerkers in het pand aan het werk. Het tweetal werd bedreigd met wapens. Door nog onbekende toedracht raakte een van de twee medewerkers, een 50-jarige Hagenaar, gewond. Of de daders een buit hebben meegenomen en van welke omvang is nog niet bekend.

Omdat er aanwijzingen waren dat de gewapende daders zich mogelijk nog in het pand of de omgeving van het pand zouden bevinden, sloot de politie de toegangswegen tot het Forepark af voor het publiek. Met behulp van onder andere een helikopter en de politiehonden zocht de politie enkele uren naar de daders. Toen rond 14.30 uur duidelijk werd dat de daders zich niet langer in de buurt bevonden, stopte de politie met de zoekactie en werd de wegafzetting weer opgeheven. De gewonde Hagenaar werd naar Antoniushove vervoerd. Hij werd na behandeling aan zijn verwondingen weer uit het ziekenhuis ontslagen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de overval en de identiteit van de daders. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die gezien hebben wat er aan de Taag gebeurd is, of die meer weten over de daders, kunnen contact opnemen met het politiebureau Ypenburg-Leidschenveen, telefoon (070) 424 5510.

Gemeente Leidschendam-Voorburg 19.05.2003