FENIT

Nederland~ICT verheugd over innovatie-aandacht in nieuw regeerakkoord

16-05-2003 Nederland~ICT is verheugd over de uitgebreide aandacht voor innovatie en kennis in het hoofdlijnenakkoord voor het kabinet CDA, VVD en D'66.

Al jarenlang pleit Nederland~ICT voor een integrale aanpak van het Nederlandse innovatie beleid. Nederland~ICT is dan ook erg verheugd over de oprichting van een Innovatieplatform, waarin ministers, bedrijfsleven en kennisinfrastructuur onder leiding van de minister-president plannen uitwerken voor de te volgen strategie voor kennisontwikkeling- en exploitatie.

Ook de aandacht voor startende ondernemers in de ICT-sector, de aansluiting van wetenschappelijk onderzoek op het bedrijfsleven en het aanbod aan toekomstige goed opgeleide ICT'ers is overeenkomstig de aanbevelingen uit het ICT-manifest van Nederland~ICT uit mei 2001.

Het nieuwe kabinet moet met dit akkoord werk gaan maken van de achterstand die Nederland heeft opgelopen de laatste jaren. Nederland~ICT gaat er daarbij wel van uit dat de mooie plannen niet bij plannen blijven, maar ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Nederland~ICT hoopt dat de toegezegde (financiële) middelen voldoende zijn om de ambities te kunnen realiseren.

copyright FENIT 2003