Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.00 uur

Mishandeling

VEENENDAAL- Zondag is een man aangehouden nadat hij een man had mishandeld.

Rond 18.00 uur liep een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats over de Morgenster. Hij liep via een tuin naar een huis en keek daar naar binnen. De 41-jarige bewoner uit Veenendaal was hier niet van gediend en deelde een aantal rake klappen uit aan de man.

De 41-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De 40-jarige man liep verwondingen op aan zijn hoofd en ribben.

Schennispleger aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Zondag is een man aangehouden na schennispleging.

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding dat buurtbewoners een man aan de praat hielden die kort daarvoor schennis had gepleegd. De 27-jarige man (woonplaats onbekend) werd overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Man zwaar mishandeld

RHENEN -In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 mei werd een man zwaar mishandeld.

Rond 03.00 uur bevond een 20-jarige man uit Rhenen zich in zijn woning. Hij had een 24-jarige man uit Rhenen op bezoek. Beide mannen hadden behoorlijk wat gedronken en kregen een woordenwisseling met elkaar. Naar zeggen van de 24-jarige man gooide de 20-jarige man met een tafel, waardoor de 24-jarige man letsel aan zijn voet opliep. Daarop sloeg de 24-jarige man de 20-jarige man in het gezicht en schopte hem toen hij op de grond lag. Het slachtoffer vluchtte en belde bij de buren. De 24-jarige man pakte hem beet en duwde de man weer zijn eigen woning in. Daarna ging de verdachte er vandoor.

Het slachtoffer liep door de mishandeling letsel aan zijn gezicht op en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. Hij deed in de loop van de middag aangifte, maar kon gezien zijn letsel geen uitgebreide verklaring afleggen. Daarop werd de verdachte in Zeist in zijn eigen woning aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. Van het slachtoffer wordt nog een uitgebreide aangifte opgenomen.