Politie Twente

Persberichten Politie Twente
Jan Camphuis: 053-4555588

Veroorzaken aanrijding en rijden onder invloed 03-065107
Enschede, Molukkenstraat / Brinkstraat Zondag 18 mei, omstreeks 11.30 uur Een 25 jr. automobilist uit Enschede veroorzaakte op de kruising Molukkenstraat / Brinkstraat in zijn woonplaats een aanrijding. Hij reed achteruit en kwam daarbij in aanrijding met een hem achter op komende 62 jr. automobilist uit het Duitse Bergkamen.Lichte schade was het gevolg. Wel bleek dat de 25 jr. behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken Hij werd hiervoor aangehouden en ademanalyse aan het bureau wees 1.58 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-065294
Enschede, Zonstraat
Maandag 19 mei, omstreeks 02.25 uur Bij controle bleek dat een 58 jr. automobilist uit Enschede te veel alcoholhoudende dranken had genuttigd. Dit gaf hij ook toe en verklaarde een paar biertjes te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en ademanalyse aan het bureau wees 1,9 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt ook tegen deze meneer opgemaakt.

Aanhouding na veroorzaken aanrijding enz. 03-065070
Haaksbergen, Mr. Eenhuisstraat Zondag 18 mei, omstreeks 07.45 uur Werd door getuigen, mensen die bezig waren de kramen op te bouwen voor de meimarkt, doorgegeven dat een automobilist een aanrijding had veroorzaakt en was weggelopen.Het volgende bleek; gezien was dat een automobilist met hoge snelheid tussen de kramen was doorgereden, door het gemeenteplantsoen was gereden en op de trappen van aldaar staande woningen tot stilstand was gekomen.Aan de hand van diverse getuigenverklaringen en het opgegeven signalement, werd duidelijk dat een 22 jr. Haaksbergenaar als bestuurder had gefungeerd. Gelijkertijd werd via het regionale meldcentrum van de politie Twente doorgegeven dat dezelfde 22 jr. zich had gemeld en dat hij aangifte wilde doen van diefstal van zijn auto. Op het woonadres van de 22 jr. werd hij aangetroffen en overgebracht naar het bureau. Hier werd hem gewezen op het feit dat het doen van valse aangifte strafbaar is. Toch wilde hij aangifte doen. Deze werd opgenomen voor zover de 22 jr. hiertoe in staat was, het bleek dat hij behoorlijk onder invloed verkeerde. Hierop is van hem de ademanalyse gevorderd, dit weigerde hij. In eerste instantie is hij daarop ter ontnuchtering opgesloten. Na te zijn ontnuchterd werd hij in de loop van de dag afgehoord. Hij ontkende te hebben gereden en hij had dus ook geen valse aangifte gedaan.Proces-verbaal wordt, na overleg met justitie, tegen hem opgemaakt.

Aanhouding na vernieling ruit
03-065273
Enschede, P.A. van Deldenstraat Zondag 18 mei, omstreeks 23.25 uur Werd gemeld dat een 30 jr. Enschedeer, bij zijn aan de P.A. van Deldenstraat wonende ex-vrouw, een ruit van de voordeur had vernield. Hij had zich zeer agressief gedragen en had zijn ex bedreigd. Op de Jekerstraat werd de 30 jr. gesignaleerd, hij werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. Omdat hij militair is, is de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld die het verdere onderzoek zal doen.

Aanrijding met letsel
03-065160
Diepenheim, Doctor C A J Quantstraat Zondag 18 mei, omstreeks 15.20 uur Een 26 jr. motorrijder uit Diepenheim, raakte in een bocht van de Doctor C A J Quantstraat in zijn woonplaats in de slip en kwam tegen een boom tot stilstand. Met onbekend letsel werd hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Hier werd in ieder geval een gebroken been geconstateerd. Hij werd voor verder onderzoek opgenomen.

Aanrijding met letsel
03-065227
Hengelo, Johannaweg
Zondag 18 mei, omstreeks 20 uur Een 78 jr. automobilist uit Goor, parkeerde zijn auto langs de Johannaweg in Hengelo Bij het openen van zijn portier lette hij niet op het achter op komende verkeer en een 77 jr. fietster uit Hengelo reed tegen het geopende portier. Zij viel met haar hoofd op de grond en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis

Rijden onder invloed
03-065210
Glane, Glanerbrugstraat
Zondag 18 mei, omstreeks 18.30 uur Een 49 jr. automobilist uit Enschede werd gecontroleerd. Hij bleek alcoholhoudende dranken te hebben genuttigd. Na aanhouding is hij overgebracht naar het bureau voor de ademanalyse, deze wees 0,66 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding bij kraak in telefooncel 03-065295
Hengelo, Mozartlaan
Maandag 19 mei, omstreeks 02.35 uur Een getuige gaf door dat hij had gezien dat iemand bezig was de telefoonautomaat van een telefooncel aan de Mozartlaan in Hengelo te kraken.In de bewuste telefooncel werd een 26 jr. Hengeloer aangetroffen die druk bezig was met een zogenaamd aanzetstaal de automaat open te breken. Bij het zien van de politiemensen staakte hij zijn werkzaamheden en werd hij aangehouden. Aan het bureau is hij voor de rest van de nacht opgesloten.

Geheime zender uit de lucht
03-065106
Langeveen, Haarakkersweg
Zondag 18 mei, omstreeks 10.45 uur In samenwerking met de radiocontroledienst werd een geheime zender uit de lucht gehaald. Er werd uitgezonden vanuit een pand aan de Haarakkersweg in Langeveen. Een 26 jr. bewoner zat achter de knoppen en hij kan een bekeuring van 1100 euro tegemoet zien. De apparatuur is in beslag genomen.