Ingezonden persbericht


Persbericht VirusAlert

Nieuw W32.Palyh virus moeilijk te detecteren.

Aantal waarnemingen neemt vooral toe in GB en Benelux

Doetinchem / Kampen, 19 mei - VirusAlert.nl ziet het gevaar van het W32.Palyh virus steeds meer toenemen. Het virus - dat tot vanmorgen moeilijk was op te sporen met de gebruikelijke virusscanners - werd reeds als eerste door VirusAlert ontdekt. Terstond zijn hierop de 75.000 gratis nieuwsbriefabonnees gewaarschuwd. Gaande de morgen is het aantal waarnemingen op de VirusAlert-systemen steeds meer toegenomen, vandaar dat besloten is tot dit persbericht. Inmiddels is het virus wereldwijd actief, het meest echter in Groot-Brittannië en de Benelux.

Herkenning

Het virus heeft een vaste component, dat is de afzender "support@microsoft.com". Overig zaken als onderwerp en begeleidende tekst wisselen.

Na opening van het bijgevoegde bestand, verspreidt het virus zich via het adresboek naar alle daar opgeslagen e-mailadressen. Daarna tracht het bestanden te downloaden vanaf geocities websites. Hierin zitten componenten die ervoor zorgen, dat het virus zichzelf regelmatig update en andere schadelijke codes kan binnenhalen.

Gedetailleerde gegevens vindt u op www.virusalert.nl

Oplossingen

Men kan via de mailserver het afzendadres preventief blokkeren en inmiddels sinds vanmorgen antivirussoftware ophalen bij de meeste antivirussoftwarefabrikanten

Over VirusAlert

VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslaboratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. Op dit gebied is de organisatie toonaangevend. VirusAlert heeft verschillende malen kwaadaardige virussen als eerste gemeld aan haar ruim 75.000 gratis abonnees. Bezoek www.virusalert.nl

Nadere informatie: info@virusalert.nl

Voor de pers: Co Gersen, telefoon 0621 806709, e-mail co.gersen@virusalert.nl