AutoRai

19-5-2003

Seat Endurance Cup wedstrijd op Super Race Day voor Auto Schilder

Tijdens de Super Race Day op zondag 11 mei jongstleden op Circuit Park Zandvoort is er door de SEAT Endurance Cup een 1-uurs race verreden.

Op deze Super Race Day, waar meerdere klassen een race verreden waren ruim vierduizend bezoekers afgekomen. Het was een gezellige drukte op het zonnige circuit waarbij, tijdens de SEAT Endurance Cup race, een vijftien koppige Zuid-Europese drumband voor een sfeervol geheel zorgde.

Hebben de SEAT Endurance Cup-teams normaal gesproken minimaal vier uur de tijd om te strijden, nu moesten de punten in één uur verdeeld worden. In deze race kon het winnende team veertig punten verdienen, vanwege de korte duur van de race de helft van het normale aantal punten voor een gewonnen race. De race kende een grillig verloop voor diverse teams. Gedurende het race-uur werden er in totaal 120 pitstops gemaakt door de teams.

De leider van het klassement na twee races, Auto Traa Acoma Racing, pakte vanaf de derde startplaats al snel de koppositie. Echter na een code 60, waarbij de safety car voorop rijdt in het veld vanwege een crash, nam DNRT/Moreel de koppositie over en konden zij de voorsprong al snel uitbouwen.

Voor de laatste pitstop lag Martin Schilder 1 op kop voor DNRT/Moreel en Auto Traa Acoma Racing. De Martin Schilder 1-equipe had verwarring gezaaid in het veld met twee hele snelle pitstops. Die verwarring heeft hen uiteindelijk, met een voorsprong van 0,1 seconde op DNRT/Moreel de overwinning in deze één-uurs race gebracht.

De volgende Seat Endurance Cup race is een twaalf uurs race die op zondag 22 juni aanstaande op Circuit Park Zandvoort verreden zal worden.