Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-05-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.45 u) Maandag, 19 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; overval videotheek
Afgelopen zondagavond omstreeks 22.45 uur vond een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Ruttensingel in Maastricht. Twee onbekende en gemaskerde personen waren de videotheek binnengekomen en bedreigden een aanwezig personeelslid met een mes. De beide overvallers stalen geld en een play-station. Met de buit liepen de beide overvallers naar buiten er vandoor. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; belediging en verzet
De politie heeft afgelopen zondagavond op de Dorpstraat in Maastricht (Heer) een 45-jarige man uit Maastricht aangehouden. Die zonder enige aanleiding de bekende middelvingergebaren tegen politie-agenten maakte. De agenten hielden de verdachte terzake deze beledigingen aan, waartegen hij zich hevig verzette. Zijn echtgenote bemoeide zich met de aanhouding waarbij ze een van de agenten schopte. Ook deze verdachte werd aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Banholt; brand
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 00.30 uur krgen politie en brandweer een melding van weer een brand aan de Bredeweg in Banholt. Bleek dat bij een woning een schuurtje c.q. tuinhuisje met daarin ondermeer een grasmaaier en gereedschap, in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust en gaf omstreeks 02.00 uur het sein brand meester. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de schuurbrand en sluit brandstichting, evenals een onderlinge samenhang met andere brandjes de afgelopen weken, niet uit.