Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-05-2003
1e persbericht van maandag 19 mei 2003

Berichten uit de regio:

Helmond: Aanhoudingen na mishandeling
Zondagmiddag om 16.55 uur zijn in een woning aan de Molenstraat twee inwoners van Helmond van 33 en 38 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 37-jarige inwoner van Helmond. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Bij deze aanhoudingen vond een Helmondse dame van 51-jaar het nodig om een politieman te beledigen en hem en zijn gezin met de dood te bedreigen. De vrouw is aangehouden en ingesloten.

Helmond: Aanhouding na poging doodslag
Op de Weth Ebbenlaan is zondagavond om 20.00 uur een 66-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor , bij een onenigheid met de ex van zijn dochter, deze met een keukenbijltje in het gezicht geslagen te hebben. Hierbij liep het 42-jarige slachtoffer een wond in zijn gezicht op. De verdachte is ingesloten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Aanhouding na mishandeling
Op de Heistraat is zondagmiddag om 17.45 uur een 16-jarige Helmondse aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij die kort ervoor daar had plaats gevonden en waarbij een 16-jarige Helmondse en haar 18-jarige vriend gewond raakte. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Budel: Aanhoudingen na vechtpartij
Zondagavond om 19.30 uur zijn op de Deken van Baarstraat drie mannen, twee uit Budel-Schoot en een uit Budel, van 32, 33 en 37 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor, bij een onenigheid, een 30-jarige inwoner van Budel in een horecagelegenheid te hebben mishandeld. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal auto
Een 30-jarige inwoner van Eindhoven is zondagavond om 21.50 uur op de Woenselse Markt aangehouden. De man wordt ervan verdacht samen met een nog onbekende andere man en vrouw een personenauto weggenomen te hebben. Een getuige had gezien dat het drietal de auto op de Pastoriestraat parkeerde. Navraag leerde dat deze auto als gestolen stond gesignaleerd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Waalre: Gewapende overval
Zondagavond omstreeks 21.30 uur is er een gewapende overval gepleegd op een benzinestation aan de Burgemeester Mollaan. De dader, een licht getinte man van ongeveer 165 a 170 cm lang, gekleed in een zwarte jas en broek met over zijn hoofd een zwarte panty, kwam het station binnen en dreigde met een vuistvuurwapen. Hij eiste geld. Toen hij dit gekregen had liep de man de nabijgelegen woonwijk in.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
In zijn woning in Woensel is maandag om 0.40 uur een 43-jarige man aangehouden. Hij zou zondagavond rond 21.45 uur zijn 44-jarige ex-vrouw uit Helmond mishandeld hebben. Dat gebeurde bij de woning van de verdachte. De vrouw had verwondingen in het gezicht en mogelijk een hersenschudding. Zij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bestuurder onder invloed
Op de Orpheuslaan is maandag om 2.05 uur een 37-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man was met zijn personenauto in botsing gekomen met een taxi. Dat gebeurde op de Orpheuslaan nabij het viaduct over de John F. Kennedylaan. Hij was met zijn auto tegen de achterkant van de taxi gereden. De Eindhovenaar had gedronken en blies ruim 2,4 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto-inbreker aangehouden
Maandag om 3.00 uur is op de Zonnedauwsingel een 36-jarige man uit Polen aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen in de buurt van de Zonnedauwsingel. De politie ging kijken en vond de Pool. Hij was in het bezit van een voorfrontje van een autoradio. Op zijn aangeven werd ook de radio gevonden en de auto waar de radio uit was gehaald. Deze stond aan de Kalmoesbeek. De man is ingesloten. Een tweede verdachte is niet gevonden.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Maandagmorgen van 08.57 uur tot 11.05 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Run. 95 van de gecontroleerde 393 bestuurders reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u.