Ingezonden persbericht


Persbericht

CDA Rotterdam wordt concreet over Waarden & Normen

Welke stadsregels zijn er in het Rotterdam van vandaag nodig? Het Rotterdams CDA heeft daar een duidelijke mening over: Wie iets kapot maakt betaalt het zelf is een van de belangrijkste stadsregels die in Rotterdam moeten gelden. En ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen! Tenminste, als het aan de aanwezigen op de slotmanifestatie van de Week van Waarden & Normen Rotterdam ligt. Zij stemden over stadsregels en over concrete bouwstenen over waarden en normen in het onderwijs en bij de opvoeding van kinderen.

Diverse debaters probeerden de aanwezigen te overtuigen van stellingen zoals om zorg op maat te bieden aan gezinnen met opvoedingsproblemen zijn gezinscoaches nodig en ook op straat is de norm: spreek Nederlands, dan begrijpen we elkaar .

51,5% van de aanwezigen koos voor de stelling Ouder(s) is/zijn zelf verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kind(eren), daar mag geen misverstand over bestaan. 47,4% van de aanwezigen koos voor de regel: Iets kapotmaken is geen kunst, het zelf betalen wel, dus: wie iets kapot maakt betaalt het zelf!

Het CDA Rotterdam zal naar aanleiding van de Week van Waarden & Normen op korte termijn met een plan van aanpak komen met betrekking tot de waarden & normen in Rotterdam.

Bent u benieuwd naar de andere belangrijkste waarden & normen? Dan kunt u terecht op onze website www.cda.nl/rotterdam

Rotterdam, 19 mei 2003

Noot voor de redactie/