Politie IJsselland



IJsselland
Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
Postbus 611, 6000 AP Zwolle



UITNODIGING PERSBIJEENKOMST






Maandag 19 mei 2003.




INFORMATIE / DEMONSTRATIE TELE-VOORGELEIDING





ZWOLLE - In een persbijeenkomst, op vrijdag 23 mei 2003, zal de politie IJsselland informatie verstrekken en een demonstratie verzorgen over haar project Tele-voorgeleidingen dat zij ontwikkelt.

Deze bijeenkomst wordt gehouden in het auditorium van het hoofdbureau van politie IJsselland aan de Koggelaan in Zwolle en begint om 10.30 uur.


Nadere toelichting
Na aanhouding dient een verdachte van een misdrijf te worden voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. Dat dient in een persoonlijk contact te gebeuren.
Bij deze voorgeleiding toetst een hulpofficier van justitie de rechtmatigheid van de aanhouding en wordt bezien of de opsporingsambtenaren dat volgens de regels hebben gedaan.

Arbeidsintensief
Vooral in de nachtelijke uren in de weekenden vinden aanhoudingen plaats.
In een uitgestrekt gebied als de politieregio IJsselland (westelijk deel van de provincie Overijssel) moeten hulpofficieren van justitie (leidinggevenden binnen de politie) vaak vele honderden kilometers per nacht afleggen om de verschillende politiebureaus voor deze voorgeleidingen te bezoeken.
Dit kan efficiënter en effectiever door het gebruik van audiovisuele apparatuur . Hiermee wordt door de regiopolitie IJsselland al enige tijd -tot volle tevredenheid- geëxperimenteerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met het Openbaar Ministerie, leveranciers van AV-apparatuur en een provider.
Naast geweldige voordelen voor haar eigen organisatie voorziet Politie IJsselland in de toekomst ook voordelen weggelegd voor andere politiekorpsen in ons land, het Openbaar Ministerie, de Rechterlijke Macht en de Advocatuur.
Bij verschillende publiciteitsmedia bestaat er belangstelling voor deze ontwikkelingen; reden waarom deze persbijeenkomst/ demonstratie wordt georganiseerd.

Opgave deelname
Het verzoek is om uw aanwezigheid bij deze persbijeenkomst/ demonstratie vooraf aan ons op te geven. Dit in verband met de logistieke verzorging rond deze bijeenkomst. Dat kunt u doen via de onderstaande nummers of adressen.

1. 038 - 4963890 ( telefoon afdeling Communicatie & Voorlichting)
2. 038 - 4963905 (fax afdeling Communicatie & Voorlichting)
3. voorlichting.ijsselland@planet.nl
4. Politie IJsselland, afdeling Communicatie & Voorlichting, postbus 611, 8000 AP Zwolle.

Het is niet de bedoeling dat vooraf informatie over dit project wordt verstrekt. Daarnaast maakt de demonstratie van een tele-voorgeleiding een wezenlijk deel uit van de informatie die Politie IJsselland wil geven.

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen of interviews te maken met de betreffende politiemensen die bij dit project betrokken zijn.






Politie IJsselland