Gemeente Haarlem


Sector SB / Communicatie
Myrna Wiggers
telefoon 023-5114902
19 mei 2003
Voorjaarsschoonmaak


Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht






Van
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Datum
Onderwerp
Gemeente Haarlem en de wijkraden Heiliglanden / de Kamp pakken de buurt aan

Op 24 mei vindt de jaarlijkse schoonmaakactie plaats, die de twee wijkraden Heiliglanden / de Kamp zelf in het leven hebben geroepen. De gemeente Haarlem wil deze actie graag ondersteunen en gaat de week hiervoor de buurt al een stuk mooier en schoner maken.

Vanaf 19 mei gaan diverse disciplines van de gemeente aan de slag om deze buurt in het centrum flink aan te pakken. Naar aanleiding van een wijkschouw en afspraken uit de projecten 'Buurt aan Zet' en 'Haarlem Schoon' zijn er diverse verbeterpunten naar voren gekomen. Zo worden daar deze week alle overbodige verkeersborden en paaltjes verwijderd, wordt er geveegd, grondig schoongemaakt en de graffiti verwijderd. De bestrating wordt hersteld en weer netjes gemaakt. De afdeling Groen gaat de perken en struiken snoeien, vervangen en schoonmaken. Ook plaatsen zij nieuwe bakken met beplanting, gefinancierd door het project 'Buurt aan Zet'.

De wijkraden gaan zelf 24 mei aan de slag. Dit jaar richten zij zich, doordat de gemeente meewerkt, meer op het opfleuren van hun buurt dan op het schoonmaken hiervan. Zij hebben hiervoor een budget gekregen van 'Buurt aan Zet'. Hiervoor kopen zij o.a. veel bloeiende planten en potgrond. 's Middags is er een Engelse lunch met live muziek voor ieder die deze dag meehelpt. Deze vindt plaats in de Egelantierstuin en bij slecht weer in de tuinzaal van het ABC- architectuurmuseum. Deze zaterdag worden de Heiliglanden afgesloten voor doorgaand verkeer.


---- --