De Unie


PinkRoccade: Bravo-onderhandelingen naderen finale

19 mei 2003 - Na 6 onderhandelingsrondes nadert het CAO-overleg bij PinkRoccade de finale ontknoping. Dat mag ook wel, want de huidige CAO is afgelopen op 1 april j.l. We moeten er nog uit zien te komen op het punt van de salarisverhoging, in combinatie met kostenstijgingen in de pensioenregeling. Welke stappen er gezet zijn in de laatste 2 overlegrondes en wat de uitkomst is van de bijeenkomst met kaderleden, wordt hieronder beschreven.

Pensioenproblematiek
De PinkRoccade pensioenregeling is een goede pensioenregeling, maar wel erg duur.
In 2002 waren de totale pensioenlasten nog 28,5% van de pensioengrondslag (waarvan de medewerkers 9% voor hun rekening namen). In 2003 zijn de lasten gestegen naar 34%. PinkRoccade wil deze lastenstijging niet volledig voor haar rekening nemen. Verder is op grond van een pensioenonderzoek (ALM-studie) gebleken dat de pensioenlasten de komende jaren zullen blijven op het niveau van ± 34% om voldoende geld in het pensioen-fonds te hebben. Concreet bestaan er 2 problemen met de pensioenregeling: een korte termijn probleem (wie gaat de extra kosten betalen om het gat van 28,5% naar 34% te overbruggen) en een probleem op de wat langere termijn (de huidige pensioenregeling is te duur en er moet of een nieuwe pensioenregeling komen of de bestaande regeling versoberen).

Inzet vakbonden
Wij hebben gesteld dat PinkRoccade een normale loonsverhoging moet betalen. Zeker nu het afgelopen jaar ± 1.300 medewerkers het bedrijf hebben verlaten.
Gelet op de pensioenproblematiek zijn wij bereid om stappen te zetten, maar wij vinden wel dat de medewerkers er in het algemeen niet op achteruit mogen gaan.

Overleg 28 april
PinkRoccade heeft ons het volgende voorstel gedaan op 28 april:
* Het salarisbudget stijgt met 1,5% per 1 april 2003. De OR-en bepalen de invulling van de beloningsmatrix.
* Looptijd van de Bravo van 1 april tot en met 31 december 2003. De salarisverhoging heeft de vorm van een structurele toeslag en wordt alsnog, achteraf, in een nieuwe pensioenregeling, pensioengevend. Verder stijgen de fictieve salarisbanden in de Bravo met 1,5%.

* De pensioenpremie van de PinkRoccade pensioenregeling stijgt van 9% naar 11% van de pensioengrondslag (= salaris min franchise).
* De pensioenpremie voor de medewerkers van Sociale Zekerheid gaat van 2% naar 4%. Dit kost de medewerkers gemiddeld 1,2% van de salarissom. De hogere inkomens (vanaf ± 3.500,- Euro) gaan er circa 1,6% op achteruit en de lagere inkomens (± 1.500,- Euro) gaan er zon 0,7% op achteruit. Dit geldt ook voor de medewerkers met een ABP-pensioenregeling, maar niet voor de PGGMers (Healthcare).
De werknemerspremie voor het ANW-hiaat is nu in feite nihil. PinkRoccade neemt alle kosten (nu 0,57% van het salaris) voor haar rekening, maar wil per 1 april 2003 0,27% van het bruto maandsalaris in rekening brengen bij de medewerkers (dit komt voort uit een afspraak uit het verleden, waaraan tot nu toe nog geen invulling gegeven was). Vanaf 1 januari 2004 komt er een 50/50-verdeling van alle kosten van het ANW-hiaat (werknemers betalen dan 0,285%, indien de premie voor het ANW-hiaat ongewijzigd blijft).

* Binnen afzienbare tijd nadenken over een nieuwe pensioenregeling of aanpassing van de bestaande regeling.

Op dit voorstel hebben de vakbonden als volgt gereageerd:
* Iedereen krijgt 1,5% structureel of een salarisbudget van 1,5% en een eenmalige uitkering van 200 Euro.

* Dit percentage wordt pas pensioengevend als een nieuwe pensioenregeling wordt ingevoerd. In verband met de korte looptijd van de Bravo alleen een paar eenvoudige onderwerpen vanuit de Davos naar de Bravo tillen. Aan het eind van 2003 kijken welke andere onderwerpen naar de Bravo verhuisd kunnen worden.

Kaderledenmeeting 6 mei 2003
Met de kaderleden van de gezamenlijke vakbonden hebben we de ontwikkelingen besproken. In grote lijnen was de uitkomst als volgt:
* Een salarisbudget van 1,5% is te laag om de beloningsmatrix op een verantwoorde wijze in te vullen.

* Iedere medewerker wordt geconfronteerd met de pensioenlastenstijging, dus iedereen zou gecompenseerd moeten worden voor 1,2% en 0,27%.

Onderhandelingsronde 14 mei
PinkRoccade heeft ons het volgende voorstel gedaan: Een salarisbudget van 1,6%, niet direct pensioengevend (wel achteraf) te verdelen volgens de matrixstructuur. Of dit budget op een andere wijze verdelen (door middel van bv. een eenmalige uitkering).

Als vakbonden hebben wij nog 2 opties op tafel gelegd:
* Of per 1 april 2003 een collectieve verhoging van de salarissen voor iedereen (dus ook de medewerkers onder norm en bovenschaligen). Dit percentage moet later pensioen-gevend worden gemaakt. Verder kan de pensioenpremie omhoog met 2% en de ANW-verhoging met 0,27%.

* Of een salarisbudget van 2% te verdelen volgens de matrixstructuur. In het ijkpunt (normaal goed, vakje 100-108%) een minimaal percentage van 1,2%.

* De ingangsdatum kan op een later moment in het jaar, bv. 1 augustus 2003 en is gekoppeld aan de stijging van de pensioenlasten en het ANW-hiaat.

Tot slot
Op 2 juni onderhandelen we verder en dan moeten we er uit komen. Naast afspraken over de stijging van de pensioenlasten, zullen we een paar onderwerpen van Davo- naar Bravo-niveau tillen. Als er een principe-akkoord uit de bus rolt, zullen wij dat voorleggen aan de leden, want uiteindelijk hebben de leden het laatste woord. U wordt op de hoogte gehouden!

Met vriendelijke groet,

Babet Hendriks
Bestuurder


* Intropagina ICT

maandag, 19 mei 2003