Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-05-2003 Persbericht district Heerlen en Kerkrade (JC 13.45u) Maandag 19 mei 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen; brandstichting graafmachine
Maandagochtend 19 mei, even voor 01.00 uur kreeg de politie een melding dat er brand was op het terrein In de Cramer te Heerlen. Ter plaatse gekomen bleek dat een graafmachine in brand stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de cabine en het stuurhuis geheel uitbrandden. De eigenaar van de graafmachine van een bedrijf uit Gronsveld doet aangifte. Brandstichting wordt niet uitgesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; twee gewonden na schietpartij
Afgelopen nacht, maandag 19 mei omstreeks 02.15 uur, vond in een horecagelegenheid aan het Wilhelminaplein in Heerlen een schietpartij plaats waarbij twee personen gewond raakten. Bij het ter plaatse komen van de politie bleken de gewonden al op weg te zijn naar het ziekenhuis.
Uit het door de politie ingestelde onderzoek kwam naar voren dat vermoedelijk tussen enkele personen een ruzie was ontstaan. Er is op enig moment ook geschoten waarbij een 33-jarige inwoner van Heerlen gewond raakte aan zijn hand (schampschot) en een 28 jarige Heerlenaar in zijn buik werd geraakt. Beide personen werden overgebracht naar het Atrium ziekenhuis in Heerlen. De man, die aan zijn hand gewond raakte, kon na behandeling huiswaarts. Het andere slachtoffer werd diezelfde nacht nog geopereerd en verkeert buiten levensgevaar. De politie startte meteen een onderzoek waarbij ze vannacht een verdachte, een 50-jarige Heerlenaar heeft aangehouden. Die werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in naar het gebeurde.

Kerkrade; inbraak vitrine
Áfgelopen nacht, maandag 19 mei, omstreeks 04.00 uur, vond er een inbraak plaats in een vitrinekast van een winkel aan de Akerstraat in Kerkrade. Een ruit van de vitrinekast, die zich vóór de winkel bevindt, werd vernield waarna de verdachte(n) een aantal digitale cameras meenamen. De grootte van de schade is niet bekend. Door de eigenaar van de winkel wordt van deze inbraak aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.