DE MERKPLAATS BV

de Belastingdienst Pilot Grandcafe in Leiden

14 mei 2003 is in Leiden Grandcafé 'de Belastingdienst' geopend.

Het was de bedoeling om in eerste instantie 'ongemerkt' open te gaan zonder al te veel bombarie. Want dat de bombarie zou komen was de succesvolle Leidse horecaondernemer Jan Lange o.a. eigenaar van Annie's Verjaardag wel duidelijk.

De ondernemer die 11 jaar geleden bezoek kreeg van de FIOD en volgens zijn zeggen op een 'bepaalde wijze' werd behandeld, kreeg op dat moment een ingeving en droomde sinds 1992 van de verwerkelijking van zijn idee.

Maar hoe doet David dat tegen Goliath moet de financieel 'compleet uitgeklede' ondernemer hebben gedacht.

In 1998 wist hij precies wat hij wilde en hoe hij het wilde en liet zijn plan door de juristen van de Merkplaats uitzoeken. Een Quickscan, een snel onderzoek naar eerder ingeschreven handelsnamen in alle Kamers van Kophandel en alle merken wees uit dat er geen bezwarende merken of handelsnamen waren gevonden. Ook de vraag of de officiele Belastingdienst met succes bezwaar zou kunnen maken werd zowel door de Merkplaats als door een toonaangevend Nederlands advocatenkantoor gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht ontkennend beantwoord. Er zou immers geen belastingplichtige het Café binnen lopen in de veronderstelling dat het hier het belastingkantoor betrof. Dus verwarringsgevaar werd alvast uitgesloten. Maar ook andere aspecten werden tegen het licht gehouden die hier verder niet worden besproken.

Niets stond de Leidse ondernemer dan ook in de weg om zijn 'Pilotproject' van het Grandcafé 'de Belastingdienst' te openen. Op dit moment zijn er tegelijkertijd voorbereidingen gaande voor een Grandcafé 'de Belastingdienst' in Amsterdam, Maastricht en Den Haag.

Wat vooral aanslaat is het beschermde 'concept' van de Horeca ondernemer.

De rekening is een aanslagbiljet. De borrelkaart is een overgangsregeling. Voorheffingen zijn voorgerechten. Hoofdheffingen zijn hoofgerechten en naheffingen zijn nagerechten. Ook staat er op de kaart een bekeuring: Gemeen..... te Leiden. of 4 kilometer te snel heel Gemeen.... te Leiderdorp. De 'dubbele boekhouding', dat zijn de Kwekkeboom kroketten met brood en boter.

Uiteraard kan tegen de aanslag bezwaar worden gemaakt binnen 14 dagen maar het is verstandiger de aanslag direct te voldoen ter voorkoming van beslaglegging binnen 24 uur. Dit alles wordt uiteraard op geborgen in Ordners. De ordners worden ook gebruikt om uw favoriete fles wijn in te bewaren. Het logo van uw bedrijf wordt dan op de ordner geplaatst of gewoon uw naam.

De Leidse Horeca-ondernemer heeft uit betrouwbare bron vernomen dat op de website van de officiële Belastingdienst gewag wordt gemaakt van zijn 'Grand-café de Belastingdienst'en dat men bezig is met een onderzoek. Wat dat moge betekenen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Tot nu is men erg enthousiast over het Grand-café de Belastingdienst'.

Wat je ook over dit Grandcafé de Belastingdienst moge denken. Leuker maken ze het in elk geval wél.

Meer weten?

www.deMerkplaats.nl

19 mei 03 14:13