STICHTING HOUT EN MEUBEL

Woerden, 19 mei 2003

Ongeschoolde werknemers timmerindustrie versneld naar diploma

Stichting Hout & Meubel (SH&M) is in mei op pad gegaan om ongeschoolde werknemers in de timmerindustrie te werven voor deelname aan een proefproject dat hen aan het mbo-diploma Assistent timmerindustrie kan helpen. Met het project ontstaat de mogelijkheid om een oplossing te bieden aan het tekort van gediplomeerde vakmensen op het assistentenniveau, ofwel opleidingsniveau 1 van het mbo. Het project is een gezamenlijk initiatief van SH&M en de Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT) en beperkt zich tot de regio Midden-Nederland.

Uitgangspunt voor het project is dat de ongediplomeerde werknemers naast hun praktijkervaring ook op allerlei andere manieren zogenaamde competenties hebben ontwikkeld die het officiële mbo-diploma Assistent timmerindustrie kunnen opleveren.
SH&M wil met 15 deelnemers het proefproject starten. Na het meten en het waarderen van de individuele (werk)ervaringen kan het diploma worden verkregen of volgt een scholingsadvies. Door vervolgens alleen de ontbrekende kennis en vaardigheden bij te scholen is er een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing te behalen. De scholing vindt plaats bij het Samenwerkingsverband Houtindustrie in Woerden.

De kandidaten kunnen, in overleg met hun werkgever, kosteloos meedoen als het bedrijf onder de CAO timmerindustrie valt. Om deel te kunnen nemen moet de kandidaat minimaal 2 jaar werkzaam zijn in de timmerindustrie en momenteel geen reguliere beroepsopleiding volgen.

Belangstellenden kunnen informatie aanvragen bij SH&M, tel. 0348 466491.

Einde bericht

Noot voor de redactie/