Korps: Friesland, plaats: Fryslân 19-05-2003
Politieberichten van 19/05 (07.00 t/m 13.00 uur)

Drachtstercompagnie: te snel, rijbewijs ingevorderd Zondag omstreeks 12.10 uur werd op de Rijksweg A7 een personenauto gecontroleerd die 182 km/h reed, een overschrijding van 62 km. De bestuurder, een 49-jarige man uit Aerdenhout, kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kootstertille: autobrand
Maandag omstreeks 05.15 uur werd door een voorbijganger gemerkt dat er op het erf van een woning aan de Rykswei een auto in brand stond. De auto raakte zwaar beschadigd. De eigenaar (bewoner), een 22-jarige man, had de auto daar s avonds omstreeks 00.00 uur neergezet. Uit onderzoek is niet van een misdrijf gebleken. De oorzaak is mogelijk kortsluiting van de elektrische bedrading. De brand is ontstaan onder de motorkap.

Franeker: brand snackbar
Maandag omstreeks 09.30 uur is brand ontdekt in een snackbar aan de Sjaardemastraat. De brandweer van Franekeradeel had ongeveer een half uur nodig om de brand meester te worden. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting in de verlichting. De eigenaar, een 55-jarigte man uit Franeker, heeft een forse schade.

Wijtgaard: woninginbraak
Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend is ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan De Finne. Men is met vermoedelijk een valse sleutel binnengekomen, daar er geen braakschade was. Uit de woning werden 10 stuks elektrisch gereedschap gestolen, waaronder zaag- en boormachines. Een 57-jarige man uit Eastermar deed namens het bouwbedrijf uit Wijtgaard aangifte.

Bureau Communicatie 058 880 8272