---
Overeenkomst tussen Axway en Cyclone Commerce verbindt integratie en business collaboration om volledig B2Bi-oplossing te leveren

---

Paris (FR), London (VK), 19/05/2003

Axway, leverancier van oplossingen op het gebied van EAI (Enterprise Application Integration) en B2Bi (Business to Business integration), en Cyclone Commerce, Inc., marktleider op het gebied van collaborationmanagement-oplossingen, hebben een strategische alliantie gesloten. Door middel van deze overeenkomst wordt aan Axway's integratieplatform een nieuwe set van business-to-business connectoren toegevoegd die gebruik maken van de Cyclone Interchange-technologie.

aXway Integration Broker, XIB, is de krachtige integratie-platformoplossing van Axway die wereldwijd opererende organisaties in staat stelt de berichtenstroom in hun informatiesystemen te integreren. De Cyclone Commerce/Axway B2B-connectoren gecombineerd met XIB maken het organisaties nog makkelijker om alle transacties volledig veilig via Internet standaard business protocollen uit te wisselen. Bedrijven kunnen nu snel hun gehele bedrijfsprocessen zowel naar buiten als naar binnen de organisatie moderniseren.

"XIB wordt door organisaties in de hele wereld gebruikt en verplaatst, stuurt, transformeert en verrijkt miljoenen berichten per dag tussen deze organisaties en hun partners, gebruikers, leveranciers en overheid," zegt Michel Clerin, marketing directeur bij Axway. "Er is een groeiende behoefte van klanten naar nieuwe collaborative protocollen zoals AS1, AS2, ebXML en RosettaNet voor veilige EDI of XML-transacties via Internet. En precies dat ondersteunt Cyclone Commerce met zijn Interchange-technologie. We wilden van een dergelijke technologie in XIB profiteren maar moesten er zeker van zijn dat het ook hoge aantallen transacties kon afhandelen. Wij zijn afgegaan op het advies van analisten en op verscheidene succesvolle praktijktests die wij samen met Cyclone voor klanten hebben uitgevoerd, voordat wij Cyclone Interchange-technologie in XIB hebben ingebouwd."

"De alliantie met Axway - overigens Cyclons eerste overeenkomst met een toonaangevende Europese organisatie - helpt ons om onze activiteiten in Europa aanzienlijk te versnellen," zegt David Ashton, director operations bjj Cyclone Commerce Europe. "Axway zal niet alleen Cyclone Interchange-technologie in XIB inbouwen maar onze verkoopteams zullen ook blijven samenwerken in sales-trajecten."

De technologie van Axway en Cyclone Commerce verbinden zowel IT-integratie als uitgebreide ondernemingssamenwerking waardoor organisaties snel en veilig externe datastromen via het Internet kunnen regelen. Dit verlaagt bedrijfskosten en vermindert vertraging in communicatie.
---
END

---
Over Axway
Axway, 100% dochter van Sopra Group SA, ontwikkelt en verkoopt 'Application Integration'- en 'Systems Management'-suites voor een snelle en efficiënte integratie van heterogene systemen binnen grote ondernemingen. De suites stellen bedrijven in staat meer waarde uit hun bestaande systemen te halen en de basis voor een toekomstige groei te leggen. De koppeling van nieuwe systemen binnen de organisatie en extern naar partners wordt vereenvoudigd.
Axway werd in 2001opgericht door Sopra Group, sinds 1968 actief, en telt momenteel 500 werknemers en meer dan 5000 klanten wereldwijd in verschillende sectoren, zoals het bankwezen, nutsbedrijven, productie, overheid, telecommunicatie, retail en logistiek. Axway investeert meer dan 20% van haar omzet in R&D van haar producten. Dit samen met een sterk moederbedrijf biedt stabiliteit voor klanten en geeft hen vertrouwen dat zij een oplossing hebben die aan alle huidige en toekomstige behoeften tegemoet komt.
Voor meer informatie ga naar www.axway.com of www.axway.nl Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com
Voor journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com

Over Cyclone Commerce
Cyclone Commerce is de marktleider op het gebied van collaboration-managementoplossingen waarmee bedrijven makkelijk met partners via Internet in verbinding kunnen staan, beheren en samenwerken. Cyclone software en services lossen een uniek en urgent probleem for Global 2000 bedrijven op: de behoefte om hun onderneming uit te breiden buiten de vier muren naar leveranciers, klanten en andere partners. Cyclone werd opgericht in 1996 en heeft zijn hoofdkantoor in Scottsdale, Arizona (US). Klanten: Onder Cyclones' 1.000 klanten zijn sommige van de bekendste merken, waaronder sommige van wereld grootse detaillisten, 30 top-leveranciers van
consumentenproducten, 9 van de top-10 farmaceutische producenten, 3 van de top-4 distributeurs in de gezondheidszorg, de werelds top-2 computer producenten, de top-3 van elektradistributeurs en 100 organisaties in de financiële dienstverlening, waaronder werelds grootse investment-aanbieder.
Awards: Computerworld: "Innovative Technology Award," 10/02; Upside's "Hot 100," 2002; Retail Information Systems "#1 Retail Satisfaction," 1/03; Consumer Goods Technology, "Best of Breed," 1/03+
Voor meer informatie, ga naar: www.cyclonecommerce.com Cyclone Commerce Europe, David Ashton, tel. +44 01252 816206, e-mail: dashton@cyclonecommerce.com
Ref.:AXW0011-13883A