Ingezonden persbericht

EQUANT LANCEERT WERELDWIJDE IP VIDEOCONFERENTIE OPLOSSING VOOR MULTINATIONALS IN MEER DAN 85 LANDEN


- Kant en klare oplossing voor eindgebruikers levert "een aanmerkelijk voordeel voor klanten" -
Amsterdam, 19 mei 2003 - Equant (NYSE: ENT) (Euronext Paris: EQU), marktleider op het gebied van wereldwijde IP- en datadiensten voor multinationals, heeft wereldwijde IP videoconferencing als nieuwe dienst gelanceerd.

Equant IP Video converencing, dat ondersteund wordt door technologiemarktleiders zoals Cisco, Genesys Conferencing en Polycom, omvat onder andere: S WAN (Wide Area Network) transport
S het opzetten en beheren van videoconferenties over het eigen netwerk. S installatie en onderhoud van videoapparatuur

Equant IP Video Solution beantwoordt aan de groeiende behoefte van de zakelijke eindgebruikers, die op zoek waren naar een IP oplossing met een mimimaal overstaprisico vanaf hun huidige ISDN oplossing. Met een dienst die naast videoconferencing apparatuur ook de infrastructuur, het netwerk en afspraken over het niveau van de dienstverlening omvat, garandeert Equant dat videoconferencing over IP voldoet aan de wensen en eisen van de klant.

"De verwachting is dat de vraag naar geavanceerde IP videoconferencing binnen de komende vier jaar verdubbelt," zegt Marc Beattie, senior analist en partner bij Wainhouse Research, dat zich specialiseert in mediaconferenties en communicatie. " Equant legt de lat hoger door een IP netwerk en een volledige portfolio met videodiensten samen te voegen en ook nog wereldwijd te kunnen leveren. Het feit dat ze een gegarandeerd kwaliteitsniveau voor video leveren en het netwerk van eindgebruiker tot eindgebruiker kunnen beheren, levert een aanmerkelijk voordeel voor klanten op."

De oplossing van Equant is op verschillende manieren uniek: S het biedt een volledige aanbod van videodiensten via het mondiale netwerk van Equant S het is een flexibele, op MPLS gebaseerde oplossing die loopt over het IP VPN netwerk dat eigendom is van en volledig wordt geëxploiteerd door Equant S Equant is de enige mondiale dienstverlener die video, voice en data op specifieke serviceniveaus over een volledig geconvergeerd netwerk integreert S een uitgebreid conferentieplatform dat op de Equant IP VPN is geïnstalleerd dient als basis voor het beheren van conferentiesessies van klanten met meerdere deelnemers.

Equant is een samenwerkingsverband aangegaan met Polycom, de technologieleider op het gebied van videoconferenties, voor het doorverkopen, installeren en onderhouden van de videoapparatuur op wereldwijd niveau. Een toonaangevende Europese multinational is al bezig met het installeren van het volledige pakket zoals het vandaag wordt aangekondigd.

"IP video conferencing helpt multinationals om hun reiskosten te reduceren en biedt een alternatief bij bijvoorbeeld een negatief reisadvies," zegt Arjen Maarleveld Senior Vice President Products bij Equant. "Veel bedrijven hebben gewacht op een gebruiksvriendelijke oplossing die hun een soepele overgang naar IP biedt. Het pakket dat we vandaag lanceren komt aan deze eis tegemoet en helpt klanten hun productiviteit en winstgevendheid te vergroten."

Door de kwaliteit van Equant IP video conferencing, de kostenbesparingen die het levert en het gemak in het gebruik wordt het volledige potentieel van de oplossing benut.

S Omdat Equant IP Video Solution in meer dan 85 landen leverbaar is, kunnen ook kleine of afgelegen zakelijke buitenlandse vestigingen voordelig met elkaar verbonden worden.

S Door het betalen van een vast maandelijks bedrag in plaats van een rekening op basis van gebruik, is deze IP oplossing bij 8 uur gebruik per maand al voordeliger dan ISDN video conferencing. S De hoge IP bandbreedte die beschikbaar is (tot snelheden hoger dan 2 Mbps) en de verbeterde beeld- en geluidtechniek van de Polycom apparatuur garandeert een betrouwbare hoge beeldkwaliteit. S Er is een speciaal klantenservice nummer dat 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is voor klanten. Via een gebruikersvriendelijke web portal kan men een video conferentie boeken of lanceren. Daarnaast biedt deze portal een uitgebreide rapportagemogelijkheid.

(606 woorden)

Over Equant
Equant, onderdeel van de France Telecom Group, is wereldwijd aanbieder van data- en IP-netwerken. Daarnaast levert het bedrijf geïntegreerde diensten aan multinationals.

Het netwerk van Equant verbindt belangrijke, zakelijke centra in 220 landen en gebieden met elkaar. Daarbij biedt Equant in maar liefst 191 landen lokale ondersteuning.

Equant heeft meer dan vijftig jaar ervaring in de datacommunicatiewereld en deze ervaring komt duidelijk naar voren in haar portfolio. Equant biedt het meest uitgebreide aanbod aan beheerde netwerkdiensten, waaronder het toonaangevende IP VPN dat vanaf 10 maart 2003 door 750 wereldwijde bedrijven gebruikt wordt. Vanwege haar knowhow en klantgerichtheid, mag het bedrijf vele multinationals ter wereld tot haar klantenkring rekenen.

Equant kreeg op de World Communication Awards de award voor " Best Global Carrier 2002" toegewezen. Daarnaast gooit het bedrijf voortdurend hoge ogen bij marktonderzoeken naar klanttevredenheid onder grote bedrijven.

S
This release may contain projections or other forward-looking statements related to Equant that involve risks and uncertainties. Readers are cautioned that these statements are only predictions and may differ materially from actual future results or events. Readers are referred to the documents filed by Equant with the SEC, specifically the most recent filing on Form 20-F, which identify important risk factors that could cause actual results to differ from those contained in the forward-looking statements, including, among other things, risks relating to Equant s history of operating losses, the unpredictability of growth in Equant s markets, Equant s rapid growth, changing technology, uncertain and changing regulatory restrictions, Equant s international operations, dependence on suppliers, network security issues, competition, and volatility of Equant s stock price and risks relating to the combination with Global One. All forward-looking statements are based on information available to Equant on the date hereof, and Equant assumes no obligation to update such statements.

CONTACTPERSONEN:

Equant Netherlands BV
Lars Heeg
+31 (0) 20 606 92 63
lars.heeg@equant.com

LEWIS Benelux BV (PR Bureau)
Yvonne van Bokhoven
+31 (0) 40 235 46 00
Yvonnev@lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com