Politie Zaanstreek-waterland



16-MEI-03
LOC: ZAANDAM, BOLBAKEN
Hennepkwekerij aangetroffen
Naar aanleiding van informatie uit de buurt trof de politie, na onderzoek, vrijdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aan van ongeveer 1000 planten. De kwekerij bevond zich in een zogenaamde Romney loods en was vermoedelijk pas in bedrijf. In een aangrenzende loods was een tweede kwekerij in aanbouw. De kwekerij werd van energie voorzien middels een aggregaat, dat vermoedelijk van diefstal afkomstig is en daarom in beslag werd genomen. Alle planten en apparatuur werden vernietigd. Er was niemand in het pand aanwezig. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

14:32 18-MEI-03
LOC: ZAANDAM, GROTE TOCHT
Snelkraak op klaarlichte dag
Omstreeks kwart over twee 's middags heeft men een raam vernield van een kantoorpand en zich zo de toegang tot het pand verschaft. In zeer korte tijd zag men kans daaruit twee computers met monitoren en toetsenborden, een scanner, een digitale camera, een telefoon en een bureaulamp weg te nemen. Daarbij heeft men de bedrading van de computers doorgeknipt. De goederen hebben een totale waarde van ongeveer E 4300.

08:52 19-MEI-03
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Bijzondere visboot gestolen
Op vrijdagavond of op de daaropvolgende nacht en dag werd vanuit de haven van een botenclub een voor Nederland bijzondere visboot gestolen. Het betreft een 3.70 m lange roomwitte polyester boot van het merk Bedum. De boot is aan de binnenzijde zeegroen, heeft twee luchtkamers en een zelflozende kuip. In de punt is een visbun gemaakt met een groen deksel. Rondom de boot zit een zwarte stootrand. De boot is vermoedelijk met een door de dader meegebrachte motor ontvreemd, want het is moeilijk met de boot roeien. De boot lag vast aan een hardstalen ketting, die verdwenen is.

09:41 19-MEI-03
LOC: WESTBEEMSTER, WESTDIJK
Paardenzadels gestolen
Afgelopen nacht werden uit kasten van een paardenbox twee rijzadels gestolen. Eén van de zadels betreft een zwarte Stuben Tristan de luxe, 17 inch met een boommaat van 29. Het andere zadel betreft een zwart ponyzadel met stijgbeugels, verpakt in een zwarte hoes. Tevens werden een schapenvacht en een single meegenomen. Twee oudere zadels heeft men achtergelaten. Het terrein van de paardenboxen is omheind. Vermoedelijk is men over het hek geklommen en heeft men de sleutels van de kasten gevonden. Getuigen die iets hebben gezien of gehoord worden verzocht te bellen met het politiewijkteam Beemster via nummer 0900-8844
Op 6 mei werden in Edam 12 zadels bij een manege gestolen.

09:58 19-MEI-03
LOC: PURMEREND, CHURCHILLAAN
Jongen probeert meisje onder trein te duwen
De politie is op zoek naar een man en een vrouw, die getuigen zijn geweest van de mishandeling en mogelijk poging tot doodslag van een 15-jarig meisje bij de spoorbomen van station Overwhere. Het slachtoffer stond bij de gesloten bomen te wachten, toen een vroeger schoolgenootje naast haar kwam staan. Deze begon haar hevig aan haar haren te trekken, omdat de jongen nog geld van het meisje zou krijgen. Daarbij probeerde hij het meisje de spoorweg op te duwen waarop dat moment een trein naderde. Het meisje wist zich echter aan de spoorboom vast te houden. Een vrouw die de jongen op zijn gedrag aansprak, werd door hem uitgescholden. Toen de bomen weer omhoog gingen fietste het meisje hard weg, maar de jongen kwam achter haar aan en schopte haar van haar fiets af.
Vervolgens sloeg en schopte de jongen het inmiddels op de grond gevallen slachtoffer aan alle kanten. Er kwam een man te hulp, die de jongen vast hield, waardoor het meisje weg kon fietsen.
De politie wil graag in kontact komen met die vrouw, die man en eventuele andere getuigen. Zij kunnen bellen met het politiewijkteam Overwhere via nummer 0900-8844
Het slachtoffer liep blauwe plekken en zwellingen op over haar hele lichaam en wondjes op haar beide handen.

12:02 19-MEI-03
LOC: VOLENDAM, NARCISSENSTRAAT
Insluiper slaat slag
In de afgelopen nacht heeft een insluiper uit een woning drie mobiele telefoons, een tas, een DVD speler en geld ontvreemd, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Vermoedelijk is de insluiper binnengekomen door een niet afgesloten achterdeur.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-190503


03:24 17-MEI-03
PURMEREND, WATERLANDLAAN
Rijbewijs kwijt
Op de Waterlandlaan in Purmerend werd zaterdagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een
39-jarige bestuurder uit Heerlen. De man had veel te veel alcohol op en viel tijdens een blaastest door de mand. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man drie en een half keer zoveel drank op had (760 ug/l) als is toegestaan.

17 en 18-MEI-03
BEEMSTER, A7
ZUIDOOSTBEEMSTER, ZUIDDIJK
Acht drankrijders
Tijdens een alcoholcontrole in de Beemster en de Zuidoost-Beemster werden zaterdagavond en -nacht in totaal acht bestuurders aangehouden. Op de A7 in de Beemster werd een 24-jarige bestuurder uit Amsterdam achter het stuur van zijn auto betrapt met een te hoog alcoholgehalte (415 ug/l). De man was drie jaar geleden ook al een keer aangehouden met drank op. Op de Zuiddijk in de Zuidoost-Beemster werden de overige zeven drankrijders van de weg gehaald. Van een 45-jarige man uit Bovenkarspel werd het rijbewijs ingevorderd (780 ug/l). De man had al eerder, een jaar geleden, met drank op gereden. Ook een 33-jarige man uit Hoorn kreeg voor de tweede keer een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, net als enkele jaren geleden. Verder hadden een 40-jarige (255) en een 20-jarige man (260 ug/l), beide uit Amsterdam, een 26-jarige vrouw uit Hoorn (460ug/l), een 62-jarige man uit Zaandam (305 ug/l) en een 30-jarige man uit Velsen (440 ug/l) hadden allen te diep in het glaasje gekeken.

02:35 18 MEI
ZAANDAM, A8

Onder invloed
Tijdens een alcoholcontrole op de A8, in de nacht van zaterdag op zondag, werd een 43-jarige vrouw uit Wormerveer betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw had de toegestane limiet ruimschoots overschreden (555 ug/l) en kreeg een rijverbod van meerdere uren, een boete en een proces-verbaal.

EINDE**************************************


---- --