CENTRUM VOOR WERK EN INKOMEN


Aantal werkzoekenden stabiel - arbeidsmarkt nog volop in beweging

Het aantal niet werkende werkzoekenden bij CWI ingeschreven is in april nauwelijks veranderd. In voorgaande jaren nam het aantal werkzoekenden in april sterk af. Het aantal niet werkende werkzoekende vrouwen is in april gestegen evenals het aantal langdurig niet werkenden. Ook het aantal werkzoekenden onder minderheden en 40-plussers liet een toename zien. De jeugdwerkloosheid is met 2.5% afgenomen.

In de regio IJssel-Vecht daalde het aantal werkzoekenden het sterkst (-5.5%), in de regio.s IJssel-Veluwe en Gooi- en Vechtstreek was stijging het grootst (+3.4%). De regio Rijnmond heeft het hoogste percentage werkzoekenden: 11.6% van de beroepsbevolking. De aanpalende regio Rijn-Gouwe heeft het laagste percentage: 4.2%. Voor heel Nederland is het percentage 7.8%.

Het aantal werkzoekenden is de afgelopen vier maanden met 42.965 toegenomen. De arbeidsmarkt laat echter nog steeds veel beweging zien. In de periode januari-april 2003 hebben 291.716 werkzoekenden zich ingeschreven bij CWI. In dezelfde periode echter, werden 249.021 werkzoekenden uitgeschreven, in de meeste gevallen omdat ze een baan hebben gevonden.