Ingezonden persbericht

AVAYA ENTERPRISE CONNECT VERBINDT HOOFDKANTOOR, VESTIGINGEN EN THUISWERKPLEKKEN

Producten en diensten stimuleren samenwerking 'op afstand' en verlagen operationele kosten

TER PUBLICATIE: 19 mei 2003

NIEUWEGEIN - Avaya, leverancier van communicatienetwerken voor de zakelijke markt, introduceert Avaya Enterprise Connect Solutions in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Het aantal bedrijven met meerdere vestigingen in deze regio groeit snel. Met Avaya Enterprise Connect kunnen deze bedrijven de communicatiemogelijkheden en -functionaliteit vanuit het hoofdkantoor op een veilige manier uitbreiden naar medewerkers op andere vestigingen, thuiswerkers of mobiele werkers.

"Medewerkers die thuis of op locatie werken, beschikken doorgaans over minder functionaliteit dan op het hoofdkantoor. Dit heeft invloed op de productiviteit en de servicekwaliteit en brengt hogere operationele kosten met zich mee", zegt Patrick Lelorieux, EMEA President van Avaya. "Avaya Enterprise Connect is een direct antwoord op de uitdagingen waar veel bedrijven mee te maken hebben. Het biedt op alle bedrijfslocaties en thuisplekken dezelfde functionaliteit als op het hoofdkantoor beschikbaar is. De open standaarden, IP-telefonie en het complete portfolio van aanvullende diensten bieden bedrijven en medewerkers de mogelijkheid om communicatiesystemen en -software, ongeacht hun locatie, maximaal en op een veilige manier te gebruiken."

Avaya Enterprise Connect breidt de geavanceerde mogelijkheden en complete functionaliteit van Avaya MultiVantage(tm) Communications Applications - waaronder Internet Protocol-telefonie (IP), contact center, unified communication en messaging - verder uit. Uitbreiding kan plaatsvinden vanaf een centrale locatie tot (thuis)kantoren van elke omvang in een gedistribueerde omgeving. De communicatie verloopt via een beveiligd, geconvergeerd netwerk met een hoog prestatieniveau.

Avaya Enterprise Connect Solutions bieden een krachtige beveiliging die wordt geoptimaliseerd door media-encryptiemogelijkheden, gecombineerd met Avaya Virtual Private Network Solutions. Individuele locaties die verbonden zijn met het netwerk, kunnen hun activiteiten voortzetten, zelfs als het wide area network of het netwerk op het hoofdkantoor uitvalt. De Avaya Enterprise Connect Solutions kunnen volledig op maat ingericht en ondersteund worden door Avaya Global Services.

Businessvoordelen
Bedrijven ontsluiten met geconvergeerde netwerken en IP-telefonie hun complete organisatie en realiseren efficiëntie en kostenbesparingen die in een niet-geconvergeerde omgeving niet mogelijk zijn. Avaya Enterprise Connect ondersteunt een consequente communicatie binnen de gehele organisatie. De omzet wordt gestimuleerd door verbeterde service, reactiesnelheid en productiviteit enerzijds en verlaging van de operationele en beheerkosten, en afname van de ondersteuningsinspanningen voor afzonderlijke locaties anderzijds. Daarnaast kunnen bedrijven op basis van een bredere toegang tot informatie en communicatiemogelijkheden een consistenter klantenservice bieden en tegelijkertijd de dagelijkse en lange-termijnbeslissingsprocessen verbeteren.

Bescherming van investeringen
Op basis van de open standaarden van Avaya en Avaya Global Services kunnen bestaande netwerken en systemen van verschillende leveranciers worden opgenomen in het Avaya Enterprise Connect-platform. Avaya levert oplossingen voor alle bedrijven, ongeacht omvang of behoefte. Ter aanvulling op Enterprise Connect levert het bedrijf Avaya IP Office, een kosteneffectieve 'alles-in-één'-oplossing voor spraak, data en IP-telefonie voor bedrijven in het middensegment of autonome vestigingen van grote bedrijven.

Avaya Enterprise Connect Solutions zijn per direct in Nederland verkrijgbaar via de BusinessPartners Newtel, Imtech en CSS Telecom.

# # #

Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.