Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 19 mei 2003



Winterswijk - Fietskijkdag

Op zaterdag 24 mei wordt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij het politiebureau, Dingstraat 38 te Winterswijk (zij-ingang) een fietskijkdag gehouden. Alle fietsen die zijn aangetroffen in de gemeente Winterswijk worden deze dag bij het politiebureau gestald. Iedereen die aangifte heeft gedaan van diefstal van een fiets kan komen kijken of zijn of haar fiets hier bij staat. Mensen die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets worden verzocht om het bewijs van aangifte mee te nemen. Indien iemand zijn of haar fiets aantreft, maar nog geen aangifte van diefstal heeft gedaan, dan dient een bewijs van eigendom getoond te worden.


Gelselaar - Verkeersongeval met letsel

Een 45-jarige man uit Hellendoorn is op 18 mei omstreeks 16.15 uur bij een verkeersongeval op de Bollertweg gewond geraakt. De man reed op zijn motor over genoemde weg en ging door onbekende oorzaak onderuit. De man is met rugpijn overgebracht naar het MST in Enschede.


Wehl - Rijden onder invloed

Een 19-jarige inwoner van Doesburg is op 19 mei omstreeks 02.45 uur op de Weemstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 300 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van twee uren en een transactie van 190 euro uitgereikt.


Marienvelde - Rijden onder invloed

Het rijbewijs van een 45-jarige inwoner van Marienvelde is op 18 mei ingevorderd. De man werd omstreeks 19.45 uur op de Klaverweide staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 590 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van zes uren uitgereikt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Lichtenvoorde - Diefstal uit woning

In een woning aan de Paulus Potterstraat is op 18 mei tussen 16.45 uur en 21.45 uur ingebroken. Door de daders werd een deur opengebroken, waarna een kamer werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden en geld weggenomen.


Doetinchem - Diefstal uit woning

Tussen 18 mei 20.30 uur en 19 mei 00.30 uur is in een woning aan de Surinamestraat ingebroken. De daders forceerden een raam van de woning, waarna de hele woning werd doorzocht. De daders hebben geld, sieraden en een videocamera weggenomen.


Doetinchem - Diefstal uit school

Op 18 mei is tussen 11.00 uur en 22.30 uur ingebroken in een school aan de Prins Hendrikstraat. Door de daders werd een raam opengebroken, waarna twee computerkasten werden weggenomen. Eén van de computerkasten is op het schoolplein teruggevonden.


Eibergen - Diefstal kentekenplaten

Een inwoonster van Eibergen heeft aangifte gedaan van diefstal van kentekenplaten. De vrouw had haar auto geparkeerd aan de Iepenstraat. Tussen 18 mei 23.00 uur en 19 mei 00.30 uur werden de kentekenplaten weggenomen.


Doetinchem - Diefstal velgen en banden

Vanaf een auto die geparkeerd stond op het Sumatraplein werden op 19 mei tussen 01.00 uur en 07.15 uur vier velgen en banden weggenomen. Door de daders werd de auto op klinkers gezet, waarna de banden en de velgen met een waarde van ongeveer 1500 euro werden verwijderd.
Ook vanaf een auto die geparkeerd stond in de Coopsstraat werden tussen 18 mei 23.00 uur en 19 mei 09.00 uur vier velgen en banden weggenomen.


Doetinchem - Graffiti

Tussen 16 mei 18.00 uur en 17 mei 09.00 uur zijn twee deuren van de fietsenstalling van een school aan de Verdilaan met verf bespoten. Ook werd met een stift op houtwerk geschreven.










Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --