Politie Midden- en West Brabant

Perberichten District Breda (19/5)

Breda, maandag 19 mei 2003

Politie houdt inbreekster aan na tips van buurtbewoners

BREDA: Zondagmiddag heeft de politie omstreeks 16.00 uur op de Jacob Franckaertstraat (Breda-Noord) een 45-jarige vrouw uit Breda aangehouden die kort daarvoor had ingebroken in een woning aan de Diepenbeekstraat. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 15.40 uur een melding dat buurtbewoners glasgerinkel hadden gehoord afkomstig van de achterzijde van een woning aan de Diepenbeekstraat. Tevens gaf een van de melders het signalement door van de inbreekster. Het zou gaan om een vrouw met een zwarte jas aan die op een fiets met enkele tassen aan haar stuur was weggereden in de richting van de Wensel Cobergherstraat. Agenten zagen de verdachte rijden op de Jacob Franckaertstraat. Ze hebben haar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de inbraak was onder meer een fototoestel, gereedschap en kleding gestolen. Met een steen was een ruit van de achterdeur ingeslagen. De dievegge was sinds
1 april 2003 op vrije voeten na het uitzitten van een gevangenisstraf van 16 maanden ter zake winkeldiefstallen.

Ongeval, bestuurder geen rijbewijs, auto niet verzekerd

BREDA: Vannacht, de nacht van zondag 18 op maandag 19 mei 2003, is omstreeks 01.30 uur een 27-jarige Oosterhouter bij een eenzijdig verkeersongeval op de Teteringsedijk gewond geraakt. De man bleek geen rijbewijs te hebben, ook was de auto waarin hij reed niet verzekerd.

De man reed met zijn auto vanaf de Beverweg rechtsaf de Teteringsedijk op een raakte aan de linkerzijde een stoep waarna hij de macht over het stuur verloor en met zijn voertuig tegen een aan de rechterzijde van de weg staande lantaarnpaal tot stilstand kwam. De bestuurder kwam daarbij met zijn hoofd tegen de voorruit aan. De GGD heeft het slachtoffer vanwege een hoofdwond meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, ook was zijn auto niet verzekerd. Hij had echter geen alcohol genuttigd.

Man sleurt meisje auto in

BREDA: Een nog onbekende man heeft zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur, op de parkeerplaats nabij een bouwmarkt op de Veldsteen (Steenakker) een 16-jarig meisje zijn auto in gesleurd en geprobeerd te verkrachten. De dader is nog spoorloos. Zedenrechercheurs stellen een onderzoek in.

Een 16-jarig meisje uit Breda was zaterdagmiddag bezig met flyeren achter de ruitenwissers van geparkeerde auto`s. Op de parkeerplaats aan de zijkant van de bouwmarkt werd zij aangesproken door een man die op de bijrijderplaats van een auto zat. Het meisje meende dat de man misschien wilde reageren op haar activiteiten en liep daarom naar de man toe. Toen zij de auto genaderd was, deed de man het portier open, greep haar vast en trok haar de auto in. Het meisje kwam daarop met haar lichaam over de schoot van de man te liggen, die daarop probeerde haar broek uit te trekken. Het meisje zag kans door hard te schoppen uit te auto te komen.

Het signalement van de dader luidt: leeftijd circa 65 jaar, grijs haar, hij had een baard en droeg een bril met een gouden montuur. Hij had een rood T-shirt aan met daarop reclame van een bedrijf en een blauwe spijkerbroek Het zou gaan om een zwartkleurige oud model auto, type Sedan (met kontje) met een geblindeerde achterruit. Het merk is onbekend. Zedenrechercheurs van het districtelijk rechercheteam stellen een onderzoek in. De politie roept getuigen op van dit voorval zich te melden, via 0900-8844.

Aanhouding VAST project

BREDA: De politie heeft in het kader van het Valkenberg-Station project (VAST) vrijdagavond, een 34-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een handtas, bij de internationale bushalte aan de Stationsstraat. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Agenten zagen vrijdagavond omstreeks 20.30 uur, de verdachte met een bolling onder zijn jas fietsen in het Valkenberg. Op het moment dat hij kennelijk de agenten zag, wierp hij een naar later bleek een damestas in de bosschages. Ook was de bolling onder zijn trui nu verdwenen. De agenten hebben de verdachte aangehouden. Korte tijd na de aanhouding kwam de benadeelde aangifte doen. De tas bleek gestolen te zijn, terwijl ze stond te wachten op de bus naar Bulgarije. De dief had de tas vanaf zijn fiets van het trottoir gepakt.

Huiselijk geweld, vrouw moet kinderen mee naar kerk nemen

BREDA: De Bredase politie heeft zondagmiddag omstreeks 12.20 uur in een woning in de wijk het Heuvelkwartier een 37-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn echtgenote. Het stel had ruzie gekregen omdat de vrouw de kinderen niet mee naar de kerk wilde nemen.

De agenten kregen omstreeks 12.00 uur een melding dat in een woning in het Heuvelkwartier gevochten zou worden. Ter plaatse hoorden zij geschreeuw vanuit de bedoelde woning. In de huiskamer stonden een schreeuwende vrouw met tegenover haar een man met een riem in zijn hand. De politie heeft beide partijen van elkaar gescheiden. In de woning waren vier kinderen variërend in leeftijd van 1 tot 8 jaar. Uit de verhalen van het stel werd duidelijk dat de man boos was geworden op zijn vrouw omdat ze de kinderen niet mee wilde nemen naar de kerk. Hierna had hij haar met de vlakke had geslagen. De riem had hij naar eigen zeggen alleen in zijn hand genomen om zijn echtgenote bang te maken. De politie heeft de man aangehouden. Hij is na verhoor en nadat hij gekalmeerd was om 14.00 uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Vechtpartij in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft de nacht van vrijdag op zaterdag de handen vol gehad aan een vechtpartij op de Dreef en later nog op de Schapenweide, tussen jongeren uit St. Willebrord en Etten-Leur. Een 20-jarige man uit Etten-Leur had een steekwond in zijn rug en een andere 20-jarige man werd met traangas bespoten. De politie verrichte vier aanhoudingen.

Vier jongeren uit Etten-Leur fietsten omstreeks 02.15 uur over de Dreef in de richting van de Markt. Uit tegengestelde richting kwam een auto met daarin drie inwoners uit St. Willebrord. Uit de tot op heden verklaringen blijkt dat de inzittenden van deze auto stopten omdat zij zich ergerden aan het rijgedrag van de fietsers, die kennelijk een groot deel van de rijbaan gebruikten. Er ontstond tussen beide groepen een vechtpartij waarbij een 20-jarige man uit Etten-Leur bespoten werd met traangas. Nadat de mannen uit St. Willebrord weer in de auto gestapt waren gooide het slachtoffer die met traangas bespoten was een steen door de ruit van het rechterachterportier. Hierdoor ontstond op de Schapenweide opnieuw een confrontatie tussen beide groepen. Hierbij raakte een 20-jarige man uit Etten-Leur gewond. Hij had een hoofdwond en een steekverwonding aan zijn rug die behandeld is op de huisartsenpost. De politie die ter plaatse kwam arresteerde een 16-jarige jongen en twee mannen van respectievelijk 20 en 21 jaar uit St. Willebrord en de 20-jarige man uit Etten-Leur vanwege de vernieling aan de auto. De verdachten uit St. Willebrord zijn in verzekering gesteld. De 16-jarige verdachte is vanmorgen vrijgelaten.

Dief verraadt zich tijdens het chatten

ETTEN-LEUR: De politie verdenkt een 14-jarige scholier uit St. Willebrord van diefstallen op een middelbare school in Etten-Leur. De politie kwam de jongen op het spoor omdat hij tijdens het chatten met andere scholieren de diefstal had toegegeven

Uit onderzoek is gebleken dat de jongen als verdachte aangemerkt kan worden van de diefstal van een sleutelbos met daaraan een huissleutel en de sleutel van de bromfiets, sigaretten en een aansteker van een medescholiere. De goederen werden gestolen uit een jas die in de garderobe hing. De verdachte vertelde tijdens het chatten aan medescholieren dat hij de sleutels had gestolen. De politie heeft de jongen 14 mei jl. aangehouden. Hij werd door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de jongen nog voor meer diefstallen in aanmerking komt. In elk geval wordt hij ook verdacht van de diefstal van een GSM en een portemonnee van een leraar van dezelfde school, november vorig jaar.

Grote brand legt looierij Zevenbergen plat (2e bericht)

ZEVENBERGEN: De politie van Moerdijk werkt met 5 agenten aan het onderzoek naar de uitslaande brand in een looierij aan de Industrieweg te Zevenbergen, op 17 mei jl. De politie vermoedt inmiddels dat er sprake is van brandstichting, dit gezien het feit dat er meerdere brandhaarden zijn ontdekt.

Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant stellen een sporenonderzoek in. Rechercheurs van de politie Moerdijk zijn doende met een buurtonderzoek en het verhoren van getuigen.

Inbraken in woningen

TETERINGEN: Een woning aan de Schijfstraat is bezocht door een inbreker. Men heeft met een breekijzer de buitendeur van de keuken aan de achterzijde open gebroken. Er is onder meer een handtas en een mobiele telefoon gestolen. De bewoners werden vannacht om 04.45 uur wakker van geluiden. Ook zagen zij iemand met een zaklamp schijnen. Er is geen signalement van de dader bekend.

TETERINGEN: In de nacht van 18 op 19 mei ingebroken in een viertal woningen aan de Vinkenberg. Bij één van die inbraken is weggenomen een blauwe Peugeot 406, vvk 31-JJ-FJ. Via de achtertuin is men bij de woningen gekomen. Een buurtonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd. Er is een sporenonderzoek ingesteld in alle woningen. De uitslag hiervan is nog niet bekend

ETTEN-LEUR: Er is ingebroken in een woning aan de Tweeschaar. De inbraak werd zondagmorgen ontdekt. Men heeft op onbekende wijze de woning betreden. Mogelijk dat de achterdeur niet afgesloten was. Vervolgens heeft men de schuurdeursleutels gevonden waarna men twee fietsen heeft kunnen stelen.

ETTEN-LEUR: Ook is dit weekend ingebroken in een woning aan de Wielewaal. Hoe de dader is binnen gekomen is niet duidelijk. De bewoner mist een videocamera merk Sony en een filmtas.

KLUNDERT: In een woning aan de Kweeklust is ingebroken. De inbraak moet gepleegd zijn zondagavond tussen 19.45 uur en 23.15 uur. Men heeft aan de achterzijde van de woning een kunststof kozijn open gewrikt. Diverse kamers zijn doorzocht. De dieven hebben geld, een bankpas en sieraden gestolen. De politie heeft bij de naaste buren geïnformeerd, die nog wakker waren. Zij hadden niets gezien of gehoord.

ZUNDERT: In een woning aan de Dennenlaan is ingebroken. Men heeft met een steen de voorruit van de woning ingegooid. Hierdoor is ook de vloer beschadigd. De dief heeft een fototoestel gestolen. De inbraak moet gebeurd zijn tussen zaterdag 17 mei te 21.30 uur en zondag 18 mei 2003 te 06.30 uur.

Inbraak bedrijf

ETTEN-LEUR: In het weekend is ingebroken in een winkel aan het Zwarthoofd. Men heeft een van de raapjes van een roldeur vernield. Men heeft vervolgens met een moker een gat in een muur geslagen, waarna men een nog onbekende hoeveelheid sigaretten heeft kunnen stelen.

Bron: Willem van Hooijdonk