Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (19/5)

Bergen op Zoom, maandag 19 mei 2003

Man met alarmpistool aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Zondagmiddag heeft de politie een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden met in zijn bezit een alarmpistool met 9 mm patronen. De man had kort tevoren op de Chuchilllaan een aantal keren met het vuurwapen in de lucht geschoten. De politie kwam de man op het spoor door een melding van een getuige. Een 17-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft zich maandagmorgen op het bureau in Bergen op Zoom gemeld, omdat hij ook bij het incident aanwezig was geweest. De Bredanaar had bij zijn aanhouding ook nog eens 124 XTC pillen en 1 gram speed bij zich. Hij is zondagavond in verzekering gesteld. De Bergenaar heeft inmiddels een verklaring afgelegd. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. De politie gaat verder met het onderzoek.

Inbraak in auto

PUTTE: Zondagmiddag tussen 12.00 en 13.30 uur is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Oude Postbaan. Uit het voertuig is een autoradio-/CD speler, 10 CD`s en een lederen jas gestolen. Door het rechterportier open te breken kon de dader in de auto komen.

Vernieling muur

RUCPHEN: Zondagmiddag is in de Gebrande hoefstraat een tuinmuur vernield. De 39-jarige bewoner heeft aangifte gedaan. Vermoedelijk is een automobilist er met zijn auto tegenaan gereden en doorgereden.

Doorrijding na aanrijding

SPRUNDEL: Een 66-jarige inwoner van Roosendaal heeft aangifte gedaan van doorrijden na een aanrijding. De man parkeerde zijn personenauto vrijdagnacht in de Sint Janstraat. Toen hij later terugkwam bij zijn auto was de linkerzijkant van zijn grijze Citroen gedeukt. De dader is na de aanrijding doorgereden.

Zakkenrollerij

SINT WILLEBRORD: Op de weekmarkt is zaterdagmorgen een portemonnee met geld gestolen. Een 34-jarige inwoner van Sprundel heeft hiervan aangifte gedaan. De portemonnee is in een onbewaakt ogenblik door de dader uit de jaszak van de vrouw gehaald.

Ongeval Rijksweg A17

ROOSENDAAL: Op de Rijksweg A17, ter hoogte van de afslag De Stok, in de richting van Bergen op Zoom heeft maandagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen twee vrachtwagens. Een vrachtauto met pech geparkeerd op de vluchtstrook werd door een collega met zijn vrachtwagen aan de linker achterzijde aangereden en over de gehele lengte opengereten. De chauffeur van het pechgeval inspecteerde op dat moment de banden aan de rechterzijde van zijn voertuig en kwam er ongeschonden vanaf. Zijn collega raakte licht gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Een gedeelte van de lading, bestaande uit isolatiematerialen, kwam op het wegdek terecht. Na de aanrijding was de rechterrijstrook voor het overige verkeer afgesloten waardoor een file van 3 kilometer is ontstaan. De takelwerkzaamheden duurde tot na de middag. Rijkswaterstaat assisteerde de politie met het ruimen en schoonmaken van het wegdek.

Man aangehouden na mishandeling

OUD GASTEL: Op een camping aan de Noordhoeksestraat heeft de politie na een handgemeen tussen enkele campinggasten een 38-jarige inwoner van Oud Gastel aangehouden. De man had kort er voor een 50-jarige man uit Wemeldinge in het gezicht geslagen. De verdachte ging vervolgens geheel door het lint en overgoot twee campinggasten en een tent met benzine en dreigde met brandstichting. Hij is inmiddels in verzekeringgesteld. Het slachtoffer heeft schaafwonden en zwellingen in zijn gezicht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers