Partij van de Arbeid

19-05-2003

Het hek is van de dam. Donderdagavond 8 mei vond de kick-off plaats van de eerste bijeenkomst van de werkgroep ICT. Het eerste wapenfeit was het hernoemen van de werkgroep ICT naar de werkgroep Dienstverlening. Eensgezind waren de aanwezigen dat ICT een middel is en dat de motie Burger Koning draait om het verbeteren van de Amsterdamse dienstverlening. De naamsverandering was daarom een logische volgende stap.

Het gewaardeerd lid Dirk van der Woude gaf een spetterende presentatie over ICT en Dienstverlening met hierin verwerkt de Burger Koning motie. De aanwezigen verscherpten de discussie door kritische opmerkingen te plaatsen. Zo werden themas als de retail conceptvisie, het nut voor de Amsterdammer, de beheersmatige problemen, het doel van de motie en de rol van de stadsdelen flink onder handen genomen. Er werd geconcludeerd dat de stadsdelen en de gemeentelijke diensten de backoffice goed in orde moeten hebben, waarbij duidelijke serviceafspraken en meetinstrumenten een belangrijk instrument zullen zijn.

De avond werd afgesloten het opstellen van het voorlopige plan van aanpak. Dit is enerzijds gericht op het verduidelijken van het uiteindelijke doel en hoe deze vorm moet gaan krijgen. Een aantal deelnemers zal daarvoor de komende weken opzoek gaan naar best practises bij andere gemeenten. Anderzijds is het actieplan gericht op het vergroten van de politieke betrokkenheid via de stadsdelen en gemeentelijke diensten. Ook hier zal aan gewerkt worden. Tenslotte wordt er ook nog nagedacht over het doel van de werkgroep ICT binnen de PvdA en over de werkwijze van de werkgroep Dienstverlening zelf.

Afgesproken is dat de Werkgroep Dienstverlening op donderdagavond 22 mei weer bij elkaar komt.

De bijeenkomst vindt plaats in het Stadhuis van Amsterdam, zaal 0233 (melden bij de portier aan de Zwanenburgwal) om 20.00 uur.

Er is ook nog sprake van een tweede wapenfeit. Als voorbereiding op deze bijeenkomst is er door Harmen Bos al een goed uitwisselingsforum opgezet. Hier zijn de emailadressen op vermeldt, een agenda, links en een chatfunctie. Alle noodzakelijke informatie is te vinden op deze site. De site is nog onder ontwikkeling dus het wordt nog beter in de toekomst. Meer informatie hierover bij Harmen Bos.

De Werkgroep Dienstverlening site is te vinden op:

http://www.dutchbrite.nl/web_os_1_4/default.asp?site=pvda

Veel succes en tot donderdag 22 mei.

Simone Veldema