Ingezonden persbericht

Alcatel blijft wereldwijd marktleider in DSL

Parijs, 19 mei 2003 - Alcatel, wereldwijd marktleider in breedbandoplossingen, leidde ook in het eerste kwartaal van 2003 de wereldmarkt voor digital subscriber line-apparatuur (DSL). Het bedrijf had afgelopen kwartaal een marktaandeel van 37,7% in het aantal geleverde lijnen, aldus gegevens van marktonderzoeksbureau Dell'Oro Group. Alcatel heeft tot op heden in totaal meer dan 25 miljoen DSL-lijnen geleverd. Dat is ruim vier maal zoveel als iedere afzonderlijke concurrent. Ook in Nederland speelt Alcatel een belangrijke rol in de aanleg van DSL-netwerken en is het bedrijf veruit marktleider, zowel in centrale apparatuur als in modems.

"Het aantal gebruikers van DSL neemt een hoge vlucht en het aantal beschikbare breedbanddiensten neemt evenredig toe. Dienstenaanbieders worden daardoor gedwongen geavanceerde systemen te kiezen die in staat zijn om de massale uitrol van DSL-diensten bij te benen" zegt Michel Rahier, President van Alcatel's Fixed Networking activiteiten.

Tegelijkertijd maakte Alcatel bekend dat het een aantal contracten heeft gesloten in China voor uitbreidingen van bestaande DSL-netwerken. Alcatel Shanghai Bell, Alcatel's vlaggenschip in China, ondertekende contracten met twee onderdelen van de China Telecom Group waardoor de ontwikkeling van breedbanddiensten in China weer een extra impuls krijgt.

Alcatel rondt deze maand de levering van 90.000 DSL-lijnen aan Zhejiang Telecom af. Daarnaast zal Alcatel het DSL-netwerk van Shanghai Telecom uitbreiden van 500.000 naar ongeveer 700.000 lijnen. Hierdoor zijn deze bedrijven in staat te voldoen aan de sterk groeiende vraag naar snelle internetverbindingen.

Meer informatie vindt u in de bijgaande persberichten.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl